1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Рууни пренаписа историята в английския футбол (ВИДЕО)

Рууни пренаписа историята в английския футбол (ВИДЕО)

Нападателят отбеляза своя гол номер 50 за национала и задмина легендата Боби Чарлтън

Рууни пренаписа историята в английския футбол (ВИДЕО)

Англия срази с 2:0 Швейцария в двубой от група "E" от квалификациите за Евро 2016 и два мача преди края на квалификационния цикъл е с пълен актив от 24 точки от осем двубоя. Резултатът бе открит от влезлия като резерва Хари Кейн в 67-ата минута, а Уейн Рууни покачи на 2:0 и същевременно с този си гол, който бе под номер 50 с фланелката на "трите лъва",  стана голмайстор номер 1 за всички времена, изпреварвайки постижението на легендата Боби Чарлтън от 49 поапдения.

„Трите лъва” започнаха уверено двубоя и контролираха играта в първите минути на двубоя, но първото по-сериозно положение за домакините се откри едва в 20-ата минута. Уейн Рууни изведе Джеймс Милнър отдясно, но последният не успя да нанесе удар, който да затрудни швейцарския страж Ян Зомер.

В 31-ата Шакири получи в наказателното поле на домакините, но първото му докосване не бе на ниво и Джо Харт излезе предвидливо и улови.

Във финалните минути на първата част „кръстоносците” изравниха играта, но с изключение на неточен удар на Дръмич в 43-ата, не успяха да сътворят нищо по-съществено.

В 57-ата минута в игра за Англия влезе звездата на Тотнъм Хари Кейн, което даде импулс в играта на „трите лъва”, а десет минути след появата си на терена „Урагана” Кейн с точен удар от границата на големия пеналт  разпечата вратата на гостите.

В 83-ата минута Стърлинг нахлу в наказателното поле на гостите и бе препънат, при което главният рефер отсъди незабавно дузпа в полза на Англия. Зад топката застана Уейн Рууни и с мощен удар покачи резултата на 2:0, като същевременно се превърна и в най-резултатния футболист в историята на английските национали с 50 гола в сметката си, задминавайки предишното постижение на Боби Чарлтън.

Англия се поздрави с осма поредна победа и така остава безапелационен лидер в групата с пълен актив от 24 точки.

В друг двубой от група "E" Словения запази шансове за втората позиция, след като се наложи с 1:0 над Естония и така има вече в актива си 12 точки, на три от втория Швейцария. Естония остава на четвъртата позиция с 10 точки и теоретични шансове за класиране.

В последния мач от групата Литва би трудно с 2:1 опашкаря Сан Марино. Литовците поведоха с бърз гол в 7-ата минута, но през втората част изпуснаха инициативата и резултатът беше изравнен в 55-ата. В добавеното време домакините все пак стигнаха до изравнително попадение, чийто автор бе Лукас Спалвис. И двата тима завършиха в намален състав, след като вратарят на домакините Арлаускис бе изгонен в 50-ата минута с директен червен картон, а Чиаруци от гостите получи втори жълт в 88-ата.

Краев с цял мач в Португалия (ВИДЕО)

Каза Пия и Витория въртят хикс

Сензация в Ла Лига! Осасуна вкара 4 на Барса (ВИДЕО)

Каталунците безсилни в Памплома

Сосиедад отнесе Валенсия и се измъкна от опасната зона (ВИДЕО)

Реал с 3:0 в „Ла Лига“

Ливърпул оглави класирането в Англия (ВИДЕО)

След 2:1 над Уулвс

Фаворитите за титлата в Германия не се победиха (ВИДЕО)

Байерн и Байер с 1:1 в Мюнхен

Лийдс гази в Чемпиъншип, Груев с нов силен мач (ВИДЕО)

Българският титуляр с 90 минути при 3:0 над Ковънтри

В Италия: Юве на върха след класика и рекорд (ВИДЕО)

Влахович вкара 2 бързи гола пред празните трибуни в Генуа

Абърдийн и Димитър Митов с 6 от 6 в Шотландия (ВИДЕО)

Българският вратар с цял мач при успех с 2:1, отборът му е на върха

ОБЗОР: Шешко поведе РБ Лайпциг към разгром (ВИДЕО)

Щутгарт взе точка с човек по-малко, резултати и класиране в Бундеслигата