За първи път от 1997 г. Славия излиза срещу Левски като фаворит

Тогава за последно Славия финишира преди Левски в класирането

За първи път от 1997 г. Славия излиза срещу Левски като фаворит

В началото на седмицата доста чуждестранни бук-мейкърски компании определиха Славия за фаворит срещу Левски в предстоящия им сблъсък в неделя. Тази роля определено е непозната за белите, поне през този век. Сега обаче тимът от "Овча купел" е трети в подреждането, с три пункта повече от съперника си, който е пети, информира вестник "Тема спорт".

 

През сезон 1995/96 Славия спечели титлата в спор с Левски, след като изоставаше на полусезона. През следващата кампания (1996/97) белите отново финишираха преди противника си - те грабнаха бронзовите медали, а отборът от "Георги Аспарухов" трябваше да се задоволи с четвърто място. Любопитното е, че в тези сезони белите не успяха да стигнат до успеха срещу Левски - три равенства и едно поражение. С тях обаче се изчерпват и по-предните им класирания спрямо сините.

 

Затова и неделният сблъсък ще е доста необичаен. Освен всичко друго, възпитаниците на Иван Колев ще имат възможност да покажат дали започват да се чувстват уютно у дома. Въпреки че срещу себе си ще имат съперник, който ще иска да прави играта и белите отново ще могат да използват любимата си тактика с контраатаки. До момента Славия прави по-успешни двубои като гост. Не случайно и далеч от "Овча купел" има 7 спечелени точки в три мача, при голова разлика 5-1. У дома активът им е 5 пункта от четири срещи, при 3-1 отбелязани попадения.

 

При успех в неделя тази формация на белите завинаги ще остане в историята. Причината е, че ще запише четвърта поредна победа над Левски - нещо, което нито едно поколение преди това не е успявало да направи. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки