1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Минус 9 точки вече очакват ЦСКА в БФС

Сензациите в пресата: Минус 9 точки вече очакват ЦСКА в БФС

И още: "Берое прибира Исмаил Иса", "Ботев (Пд) тегли 20 млн. за Колежа"

Сензациите в пресата: Минус 9 точки вече очакват ЦСКА в БФС

Сензациите в българските спортни издания от днес, събота, 12-и септември 2015 година:

 

"24 часа": Минус 9 точки вече очакват ЦСКА в БФС

 

Минус 9 точки са причината ЦСКА отново да търси спасение в „А" окръжна група. Документите от ФИФА за санкцията вече са готови и могат да бъдат приети от дисциплинарната комисия на БФС още във вторник. След това започва да тече срок и следващата санкция е изключване от групата.

 

Гриша Ганчев вече е информирал футболната централа, че може да се стигне до вариант за още едно ново начало от четвърто ниво през това първенство, като сегашният клуб ще излезе от Югозападната „В" група. При   това   положение играчите стават свободни агенти и ще подпишат с ново дружество. ФИФА обаче забранява то да носи името на отбор, който е обявил фалит, поне 5 години Това лесно може да се заобиколи. В момента разликата в наименованията е ПФК ЦСКА на старото дружество и ФК ЦСКА на новото.

 

Друг вариант е да се прехвърли всичко на новото дружество, както се получи при „Глазгоу Рейнджърс". Заговори се и за възстановяване на ЦСКА „Септемврийско знаме", като тимът да играе вместо „Септември" на третото ниво на футбола ни.

 

Засега от Борисовата градина пазят пълно мълчание за бъдещето, като единствено обявиха, че всичко остава, както е, и тимът продължава да играе мачовете си.

 

"Тема спорт": Берое прибира Исмаил Иса

 

Берое е на път да се подсили с нов нападател, разбра "Тема Спорт". Пред договор с клуба е Исмаил Иса. 26-годишният футболист е имал среща с ръководството на Берое през тази седмица и е уточнил личните си условия. Очаква се в близките дни той да сложи параф под контракт за една година. Таранът ще пристигне в Стара Загора без трансферна сума. За последно той бе част от молдовския Шериф (Тираспол). Иса бе в тима до средата на юли, но заради ранното отпадане от Лига Европа и ограничените квоти за чужденци в местното първенство договорът му бе прекратен една година по-рано. Той изигра общо 42 срещи за тима, в които реализира 12 гола.

 

През последните няколко седмици Исмаил поддържаше форма със Светкавица, докато чака развитие около трансфер в Амкар (Перм).

 

Заради наложената забрана за картотекиране на нови футболисти на руснаците обаче до договор така и не се стигна.

 

В кариерата си нападателят е играл в България за Светкавица, Хасково, Левски, Сливен, Локомотив (Мездра) и Литекс.

 

За последно той носи екипа на „оранжевите“ през сезон 2012/13, като записа 24 мача в „А“ група и 11 попадения. Именно оттам Иса бе продаден на Шериф за 1 милион лева.

 

Очаква се нападателят да се превърне в заместник на Жуниор Мапуку, който избяга от Берое и подписа с египетския Вади Дегла. От Стара Загора обаче отказват да изпратят жълтата карта на конгоанеца, тъй като твърдят, че той още има действащ договор с клуба.  

 

"Меридиан мач": Ботев (Пд) тегли 20 млн. за Колежа

 

Ръководството на Ботев (Пд) ще тегли кредит от 20 милиона лева, за да завърши строежа на клубното си съоръжение „Христо Ботев", научи „Меридиан Мач". Институцията, която ще отпусне кредита е Общинска банка. Шефовете вече са договорили сумата, като лихвеният процент е между 5% и 7 процента. Със сигурност 10%, или 2 милиона лева, ще бъдат заделени за базата в Коматево. Средствата ще се използват за ново осветление, което през следващия шампионат ще бъде задължително за клубовете в „А" група. С останалите 18 милиона лева ръководството на „жълто-черните" ще се пробва да вдигне минимум 2 трибуни, а при добри обстоятелства - и три.

 

До Нова година шефовете на „канарчетата"  ще  осигурят средствата за подобряването на строителните дейности на стадиона.

 

Ремонтът на Колежа започна през март 2012 г. Той обаче бе прекратен преди малко повече от година, когато започнаха проблемите с основния спонсор на „канарчетата" - КТБ. В момента ремонтни дейности на стадиона до Бирената фабрика не се извършват.

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев

Генчев спира войната с ЦСКА

Аз одобрявам постовете във фейсбук страницата ми

Хебър нападна елитен съдия, не искат да им свири повече мачове

Станимир Тренчев си навлече гнева на отбора от Пазарджик

НА ЖИВО: Локо Пд - Крумовград 0:2

Битката на "Лаута" започва в 17:00ч.

РАЗКРИТИЕ: ЦСКА приема Септември София на "Васил Левски"?

Има голяма вероятност Националния стадион да е готов за игра за 5-ти октомври

Йовичевич: Всеки мач трябва да доказваме, че сме шампиони

Новият треньор на Лудогорец беше представен официално днес

Караманджуков: Славия Прага няма общо с назначаването на Йовичевич

Директорът на Лудогорец призна, че клубът е избирал от много имена за нов треньор

Национал на Бенин подписа с Ботев (Враца)

„Зелените“ с дълъг лагер в Разград