Литекс с първа победа като гост след луд мач с два гола и четири греди в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенио Нунеш и резерват Йонсен бяха точни срещу Ботев в Пловдив

Литекс с първа победа като гост след луд мач с два гола и четири греди в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)

Литекс постигна първата си победа като гост през сезона, след като спечели с 2:0 визитата си на Ботев в Пловдив от осмия кръг на „А” група.

Мачът предложи много емоции на феновете, тъй като освен двете попадения имаше четири греди и множество интересни положения.

В крайна сметка обаче с пълния комплект от точки си тръгнаха гостите от Ловеч. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Двата отбора започнаха предпазливо срещата, но постепенно Литекс заигра малко по-добре и в 12-ата минута Бумал стреля опасно, ала топката мина на сантиметри от гредата.



Малко по-късно гостите стигнаха до гол, макар и с доза късмет. В 20-ата минута Арсенио Нунеш стреля от ъгъла на наказателното поле. Получи се рикошет, който заблуди вратаря на домакините и топката спря в мрежата му.

Отговорът на Ботев не закъсня. Той дойде в 29-ата минута, когато Даниел Генов центрира от свободен удар, а Дани Златков с глава прати топката в напречната греда.




Секунди след това Антон Недялков върна необмислено към вратаря си и Алекс Колев пресече паса, ала Баривиейра все пак успя да спре нападателя на границата на пеналта.



В края на първото полувреме Ботев натисна в опит да изравни и не бе далеч от това. В 44-ата минута отново Даниел Златков стреля с глава от границата на вратарското поле, но Баривиейра демонстрира класа и отрази с върха на пръстите си. Реферът Ивайло Стоянов очевидно не видя намесата на стража и отсъди аут.

В добавеното време на първата част пък вратарят на домакините Виктор Голас боксира след един корнер право в краката на Страхил Попов и последният стреля, но в гредата.

Така ловчанлии се оттеглиха на почивка с минимална преднина, а в цялата история на това съперничество нямаше нито един случай, в който Литекс да поведе и впоследствие да загуби срещата. 



Второто полувреме стартира по сценария на първото, затова и наставникът на домакините се опита да промени нещо, пускайки в игра дошлия наскоро Рихави Кифуети. 

В 59-ата минута момчетата му пак бяха близо до гола. Този път Алекс Колев стреля с глава, но Баривиейра направи поредното си страхотно спасяване. След последвалия корнер пък Пламен Николов можеше да вкара на празна врата, ала стреля над нея. 

В ответната атака Виктор Гомас също показа класа, след като Асприля проби по фланга и стреля от малък ъгъл, а вратарят на Ботев спаси.

Това се случи в 61-ата минута, а в 62-ата Асприля стреля в аут от непосредствена близост. В 66-ата пък отново той опита шут от далечна дистанция и не остави шансове на Виктор Голас, но топката срещна напречната греда. 

В 72-ата минута Малинов бе оставен непокрит около точката на дузпата, но стреля в обсега на вратаря и той спаси, а в 75-ата Алекс Колев получи шанс след центриране, ала стреля от движение над вратата от малкия пеналт. 



В 80-ата минута резервата Бьорн Маарс Йонсен сложи точка на спора.

Тогава новото попълнение на домакините Орлин Старокин загуби топката, претендирайки за нарушение, а норвежкият нападател подаде към Асприля. Последният стреля в гредата, но после Йонсен нямаше как да сгреши на празна врата и вкара дебютното си попадение през кампанията – 2:0.

Така, след четири поредни ремита далеч от дома, Литекс постигна и победа, с която събра 15 точки и поне временно оглави класирането. Ботев (Пловдив) пък остана с девет в своя актив след осем кръга.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Черноморец (Бургас) смачка дубъла си в приятелски мач

Тимът постигна успех с 10:2

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

Лудогорец се прибира в неделя

В събота е последната контрола на шампионите на австрийска земя

Пирин с първа победа в контролите

След 3:1 над дубъла на ЦСКА 1948

Любо Пенев.започна с победа в Локо (Пд)

„Черно-белите“ с 3:1 над Струмска слава в първата си контрола

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки