Манчестър Сити се изпоти здраво за трите точки срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)

Гол на резервата Инеаначо в 90-ата минута донесе победата за "гражданите"

Манчестър Сити се изпоти здраво за трите точки срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)

Лидерът в Англия Манчестър Сити се изпоти здраво при гостуването си на Кристъл Палас, но успя да измъкне трите точки с гол в 90-ата минута на резервата Инеаначо.

Играта бе равностойна през първата част, като положения не липсваха и пред двете врати, но така и не се стигна до попадение, а Палас имаше късмет да остане с 11 човека, след като Скот Дан фаулира грубо Серхио Агуеро в 18-ата минута, а седем по-късно аржентинецът бе заменен принудително.

Домакините започнаха ударно срещата и след комбинация между Сако и Боласие, последва удар на последния преминал над гредата.

Сити отвърна бързо, но вратарят на домакините Макарти се оказа непреодолимо препятствие за футболистите на Мануел Пелегрини. В 5-ата минута Вилфред Бони насочи с глава топката към горния десен ъгъл след пас на Насри, но Макарти изби с вещина, а две минути по-късно успя да отрази и удар Насри от пряк свободен.

В 25-ата Серхио Агуеро бе сменен заради контузия, която получи, а на негово място в игра влезе Кевин де Брюйне, правейки своя дебют с екипа на „гражданите”.

В добавеното време след пас на Бони именно Де Брюйне можеше да открие резултата, но Макарти спаси, а в ответната атака домакините пропуснаха да отбележат след удар на Бакари Сако.

Боласие в 50-ата проби по десния фланг, но ударът му се отби от Бакари Саня, а Хесус Навас пропусна от няколко метра да разпечата вратата на Макарти  две минути по-късно.

Високото темпо се запази и през второто полувреме, но липсваха голове на „Селхърст парк”.

В последната минута на редовното време Самир Насри шутира от границата на големия пеналт, Макарти успя да отбие, но прати топката във влезлият като резерва преди секунди Келечи Инеаначо, който с точен удар откри резултата, който остана непроменен и „гражданите” записаха нов три точки в актива си.

Ето всички резултати и голмайстори от играните до момента срещи от V кръг на Висшата лига:

Евертън – Челси 3:1
1:0 Нейсмит (’17)
2:0 Нейсмит (’22)
2:1 Матич (’36)
3:1 Нейсмит (’83)


Арсенал – Стоук Сити 2:0
1:0 Уолкът (’31)
2:0 Жиру (’85)

Кристъл Палас – Манчестър Сити 0:1
0:1 Клечи (’90)

Норич – Борнемут 3:1
1:0 Джером (’35)
2:0 Хулахан (’52)
3:0 Мат Джарвис (’67)
3:1 Стив Кук (’81)


Уотфорд – Суонзи 1:0
1:0 Одион Игало (’59)
Червен картон – Валон Бехрами (’64), Уотфорд


У.Б.А. – Саутхемптън 0:0

Програма:

19:30 часа Манчестър Юнайтед – Ливърпул

Неделя:

15:30 часа Съндърланд – Тотнъм

18:00 часа Лестър – Астън Вила

Понеделник:

22:00 часа Уест Хем - Нюкасъл



 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки