Шок: Славия би ЦСКА насред "Армията" - 2:1 (видео+снимки)

Белите изпуснаха да разгромят своя съперник и след 9 години отново спечелиха в Борисовата градина

Шок: Славия би ЦСКА насред "Армията" - 2:1 (видео+снимки)

Славия хвърли в шок и ужас устремилия се към титлата отбор на ЦСКА. „Белите“ надиграха утвърдилия се като хегемон от началото на сезона тим на „червените“, и то на стадион „Българска армия“ с 2:1.

Двуседмичната пауза в родния шампионат явно оказа сериозно въздействие върху футболистите на Милен Радуканов и те не успяха да покажат своята си игра. В същото време пък защитата на отбора бе трагична и Павел Виданов, Костадин Стоянов и Крачунов бяха под всякаква критика.

Тимът на Славия на практика изпусна шанса си да спечели мача далеч преди края на 90-те минути заради пропуските на Божов и компания, които не вкараха трети гол.

Срещата започна равностойно, но още първото положение в петата минута за Славия трябваше да е аларма за домакините. Веднага след това, при изпълнение на ъглов удар, топката стигна в мелето от играчи до Илия Илиев, който стреля и след рикошет в крака на Костадин Стоянов, тя влезе във вратата.

Неотърсили се от първия гол, „червените“ получиха втори. Тактическата дисциплина на тима и опитът даде възможност на играчите на Мартин Кушев да използват възможностите си. Така в 22-ата минута Стоянов събори Божов в пеналта и реферът Георги Кабаков даде дузпа, която именно потърпевшият реализира.

До края на първото полувреме ЦСКА опита да наложи натиск, но единственото, до което стигна, бе още хаос в редиците. Божов, Галин Иванов и Илиев пропуснаха да вкарат и трето попадение.


Втората част също не можа да започне с натиск, какъвто се искаше от ЦСКА. Напротив – пак Славия пропусна няколко добри шанса за гол.

Силните моменти за ЦСКА дойдоха в последните минути на мача, когато „червените“ притиснаха компактния си противник. С петима нападатели те обаче пак не можаха да обърнат развоя.

Лъч светлина бе попадението на Янис Зику в 89-ата минута на срещата, когато той вкара красив гол, след като си гърдира топката и от въздуха отправи много хубав удар.

До края на мача обаче заедно с продълженията оставаха 5 минути, които не стигнаха поне за равенство.

Така Славия след девет години без победа на „Българска армия“ си тръгна си трите точки и шокира феновете на ЦСКА.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки