Ераносян: Не искам Лудогорец да играе селски футбол

С голяма доза късмет успяхме да спечелим точка в Стара Загора, призна Ераносян след 0:0 с Берое

Ераносян: Не искам Лудогорец да играе селски футбол
Новият наставник на Лудогорец Едуард Ераносян остана недоволен от своите играчи след 0:0 при гостуването на Берое и призна, че шампионите са взели точката с много късмет.

„Берое седяха по-добре от нас, нека не забравяме, че играх а с човек повече. Но след като останахме с 10 души, беше ясно, че ще се опитаме да запазим ремито. Имахме една възможност, Берое имаха доста, имахме доста късмет да вземем точката. По възможност искахме отзад да не допускаме грешки. Знаехме, че ще центрират доста топки и евентуално да създадат суматоха и да ни вкарат. С голяма доза късмет успяхме да спечелим една точка тук в Стара Загора”, обясни Ераносян веднага след ремито пред „Диема Спорт”.

Той размаха пръст на своите за „стари навици” и подчерта, че не иска Лудогорец да играе „селски” футбол.

„Първите минути седяхме доста добре, но после футболистите си правят старите навици, които са правили до този момент. Ясно е, че не става веднага да ги променят тези навици. На първо време трябва да изчистим задържането на топката, повече от две докосвания не искам откакто аз съм треньор в Разград. Не трябва да губим топката така лесно. По-добре да играем с две докосвания, отколкото да се мотаем и да ни пресират и да връщаме назад и да ритаме напред, така става селски футбол. Не искам да виждам футболисти, които играят с 6-7 докосвания”, любопитно заяви наставникът.

„Дали ще съм старши треньор или масажист на документи е едно и също, важното е какви функции изпълнявам”, каза той на въпрос дали нещо се е променило след официалното му назначение.

На пресконференцията след мача Едуард Ераносян допълни:

"Имам само хубави спомени от работата ми в Стара Загора. Оставих много приятели тук, още ми звънят. Тая топли чувства към всички. Нямаме никакви проблеми в съблекалнята. Има неща, които искам да променя, за да може Лудогорец да изглежда по-друг начин. Би трябвало още време, за да се напаснат футболистите. Дойдоха много футболисти. Има много неща - език, кухня, език - това не става бързо с чужденците. Нямаме европейски мачове и това ще ни позволи да създадем по-бързо атмосфера между играчите”.
Ботев Пловдив надви Берое в приятелска среща

"Канарчетата" стигнаха до успех с 1:0

Берое остава без треньор?

Ачиари бил пред завръщане в Мурсия

СПАСЕНИЕ! Локо (Сф) остава в Efbet лига (ВИДЕО)

"Железничарите" стигнаха до категоричен успех с 3:0 срещу Берое

Ачиари доволен: Показахме голям професионализъм

Треньорът на Берое бе щастлив след успеха над Хебър

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки