Интер връща Медел в защита за дербито на Милано

Милан поверява диригентската палка на Монтоливо

Интер връща Медел в защита за дербито на Милано

Халфът Гари Медел ще бъде върнат в центъра на защитата за днешното дерби срещу Милан от 3-ия кръг на Серия А. Такива са индикациите от лагера на нерадзурите и това ще е изненадата в стартовия им състав.

Първоначално треньорът Роберто Манчини се ориентира към разжалвания капитан Андреа Ранокия да замести контузения Миранда, но в крайна сметка чилиецът ще партнира на колумбиеца Хейсон Мурийо. Позицията не е чужда за Медел, който именно като централен защитник изигра целия турнир Копа Америка това лято, спечелен от Ла Роха.

28-годишният Гари с прякор Питбула ще се превърне в един от най-ниските на този пост в Интер. Медел е висок 172 см, за последните 15 г. конкуренция му прави само стърчащият със сантиметър колумбиец Иван Кордоба (1999-2012).

Символичните домакини по всяка вероятност ще започнат с офанзивната схема 4-3-3. Дебют, при това като титуляри, се очаква да направят халфът Фелипе Мело (играл още за Фиорентина и Юве) и крилото Иван Перишич (Волфсбург). Нападателят Мауро Икарди е възстановен и новоизбраният капитан ще води атаката, подпомаган от Стеван Йоветич.

В Милан треньорът Синиша Михайлович се колебае за два поста. Бившият играч на нерадзурите и помощник на Манчини няма да пипа схемата 4-3-1-2. Сърбинът смята да повери диригентската палка на капитана Рикардо Монтоливо, който заради контузия пропусна голямата част от миналия сезон. Заради плеймейкьра може да бъде пожертван дефанзивният халф Найджьл де Йонг.

Първа опция зад двете остриета Карлос Бака и Луис Адриано е Кейсуке Хонда. Японецът се разписа в световната квалификация срещу Афганистан (6:0) през седмицата и по-скоро вместо него ще излезе Джакомо Бонавентура. Сигурно място в средата на терена ще има и за новото попълнение Юрай Куцка.

Дербито на Милано стартира в 21:45 часа и ще бъде предавано пряко по bTV action.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки