БФС променя правилото за български играч до 21 години в А група

След Нова година българският титуляр до 21 години ще трябва да играе най-малко едно цяло полувреме, шефове понесли наказания за грешка

БФС променя правилото за български играч до 21 години в А група

От Българския футболен съюз признаха, че се готвят сериозни промени в правилото за български титуляр до 21 години в мачовете от А група.

Изпълнителният директор Борислав Попов призна, че е допусната документална грешка и в сегашната наредба за първенствата и турнирите не е упоменато колко време трябва да престои на терена този български играч до 21 години. Така на практика всеки отбор може да смени своя български титуляр още в първата минута и по наредба всичко е редовно. От БФС си признаха, че това е било грешка и планът е бил за поне едно полувреме участие на български играч до 21 години.

Борислав Попов обаче обяви, че се мисли за коригиране на наредбата по време на зимната пауза и в нея да бъде записано, че български титуляр до 21 години трябва да играе най-малко през цялото първо полувреме.

От новия сезон БФС обмисля да увеличи квотата на младите български играчи – двама задължителни титуляри до 21 години, един от двамата да играе пълни 90 минути, а другият най-малко едно полувреме.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки