Уест Бром обърна Вила на Стенли след скандално съдийство на Фил Дауд (видео+снимки)

Съдията отряза главата на Вила, Уест Бром стигна до успех с 2:1 на 'Вила парк"

Уест Бром обърна Вила на Стенли след скандално съдийство на Фил Дауд (видео+снимки)
Уест Бромич направи пълен обрат срещу Астън Вила и взе първа победа на „Вила парк” от 1979 година насам. Мачът ще се запомни със скандалното съдийство на Фил Дауд, който изгони за нищо Крис Нърд от домакините и отсъди несъществуваща дузпа за гостите, която Крис Брънт пропусна.

Цял мач за Вила изигра капитанът на домакините и националния отбор на България Стилиян Петров.

Дарън Бент откри резултата за Астън Вила от дузпа, отсъдена след неразбирателство между вратаря на Уест Бромич Бен Фостър и защитника Стивън Рийд.

После обаче Крис Хърд видя червения картон при едно наглед безобидно единоборство с йонас Олсон в наказателното поле на Вила. Фил Дауд не видя ситуацията, но неговият помощник от далечната страна размаха флага и му подсказа, че трябва да посочи дузпа за гостите и да изгони Хърд. Така австралиецът пое към съблекалните в 35-ата минута, но му прави чест, че дори не направи опит да оспорва повече от съмнителното решение на рефера.

От 11-метровия удар Крис Брънт стреля по ужасен начин и прати кълбото на няколко метра вдясно от вратата на Шей Гивън.

Все пак „дроздовете” използваха численото си превъзходство и изравниха до почивката. Олсон засече центриране от корнер, при което Колисън и Бент не се намесиха добре, и отблизо препарира ирландския страж на Вила за 1:1.

През втората част гостите натиснаха и съумяха да вкарат победен гол. Корнер отляво падна на крака на Пол Шарнер и австриецът акробатично разстреля Шей Гивън за 1:2.

Алекс Маклийш опита да върне своите в мача като пусна в игра Емил Хески и Марк Олбрайтън, но Уест Бромич добре контролираше играта и не позволи трите точки да му се изплъзнат.

Така двата отбора стават с равни точки в класирането. Астън Вила е на 8-о място с 11 точки, а Уест Бром са 10-ти със същия актив, но по-лоша голова разлика.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки