Норич се пребори за точката срещу Ливърпул (ВИДЕО)

Двубоят на „Анфийлд” завърши 1:1, Филипе Коутиньо със сериозен пропуск

Норич се пребори за точката срещу Ливърпул (ВИДЕО)

Ливърпул и Норич завършиха при равенство в двубой от шестия кръг на Висшата лига. Срещата, която се проведе на „Анфийлд” пред около 44 000 зрители, завърши при резултат 1:1.

 

Голмайстор за мърсисайдци стана Дани Ингс, а точен за „канарчетата” бе шотландският национал Ръсел Мартин. И двете попадения бяха реализирани през второто полувреме. Домакините можеха да се поздравят и с успеха, но Филипе Коутиньо, който сам срещу вратаря не сполучи.

 

С тази точка Ливърпул стана 13-и във временното класиране с 8 точки. Норич е 11-и със същия актив.

 

Двамата отбора изиграха динамичен, атакуващ и приятен за окото двубой. „Червените” бяха по-активни от своя съперник – те владееха топката 59% от игровото време и бяха отправили общо 20 удара към Джон Руди.

 

Резултатът бе открит от Дани Ингс в началото на второто полувреме. Той влезе в игра след почивката и при първата си ситуация отбеляза. Гостите не успяха да изнесат добре топката, Алберто Морено изведе много добре Ингс, овладя на гърди и отправи плътен удар по земя.

 

Отговорът на Норич не закъсня. В 61-ата минута Ръсел Мартин изравни, след като Симон Миньоле не успя да боксира достатъчно силно топката, която бе центрирана от корнер. Шотландецът овладя на гърди и с техничен удар се разписа. Той стана най-резултатният защитник от началото на сезона във Висшата лига – три гола до този момент.

 

В 78-ата минута Коутиньо пропусна златна възможност да вкара. Той напредна уверено в половината на Норич и излезе очи в очи с Джон Руди, но английският национал запази самообладание и спаси. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки