Ботев взе поправителния и отива на баражи за купата при набор 2000

Ботев взе поправителния изпит и успя да се класира за баражите за Купата на БФС при набор 2000.

Ботев взе поправителния и отива на баражи за купата при набор 2000
Ботев взе поправителния изпит и успя да се класира за баражите за Купата на БФС при набор 2000. Миналата седмица "канарчетата" допуснаха изненадваща загуба от Спартак (Пловдив) и се озоваха в мач срещу частния футболен клуб Ботев-2002. "Жълто-черните" успяха да се наложат с 2:1 над съперника си и продължават напред в турнира.
 
Срещата, която се игра на стадиона в Катуница, бе равностойна и двата тима имаха своите шансове. Още в първите секунди Васил Пунарджиев фаулира противников състезател в близост до наказателното поле на Ботев, а главният съдия декорира в жълто защитника. При последвалото центриране никой не игра с кълбото и то премина на опасна дистанция от страничната греда на Рангел Рангелов. В 16-ата минута Димитър Аврамов стреля от свободен удар на около 20 метра от вратата на домакинтие, но топката се отклони от стената и излезе в ъглов удар.
 
В 23-ата минута Кристиан Добрев получи топката по левия фланг, навлезе в наказателното поле и отправи плътен удар, но стражът на "синьо-белите" спаси. В 32-ата минута ботевистите сгрешиха в средата на терена и домакините осъществиха бърза атака, при която играч на в "синьо-бяло" остана очи в очи с Рангелов и стреля, но вратарят се намеси великолепно и спаси. В 36-ата минута "канарчетата" откриха резултата, а с дебютно попадение се отчете Кристиян Козаров. "Жълто-черните" получиха свободен удар отдясно по нападението си, Козаров центрира, а кълбото се насочи към вратата и след комична изява на Кристофър Каприоти мина под плонжа му и се оплете в мрежата за 0:1.
 
Преднината на водените от Иван Цветанов и Стефан Стоянов момчета обаче се задържа кратко и още в третата минута след началото на втората част резултатът бе изравнен. Томас Тотков сбърка фатално в центъра на терена и домакините организираха атака чрез Мирослав Манев, който навлезе в половината на "канарчетата" и с удар от 25 метра прониза Рангелов, който бе излезнал неразчетено напред. Още в ответната атака "жълто-черните" можеха да си върнат аванса, но топката отскочи от неравния терен пред Кристиян Козаров и кълбото прелетя високо над вратата.
 
В 57-ата минута Кристиан Добрев се разходи между защитата на домакините и стреля от 20 метра, но над вратата. В 72-ата минута Томас Тотков намери Димитър Тонев пред наказателното поле на "Ботев-2002" и роденият през 2001 година нападател стреля, но ударът му прати топката право във вратаря. В 75-ата минута "жълто-черните" стигнаха до победното си попадение. Габриел Земярски центрира от корнер, Димитър Аврамов свали кълбото с глава към Иван Василев и атакуващият футболист от няколко метра се разписа за 1:2. До края на срещата "канарчетата" направиха два феноменални пропуска. Първо в 79-ата минута Димитър Тонев се озова очи в очи с вратаря на домакините и реши да го прехвърля, но шутът му бе неточен. Само 60 секунди по-късно и Иван Василев остана сам срещу стража на "синьо-белите", но и неговият удар бе извън рамките на вратата.
 

По този начин "канарчетата" се класират за баражите. Първият бараж е след седмица, но на този етап не е ясен съперникът на ботевистите. 

Ботев Пловдив се включи в благотворителна инициатива

Вижте подробности

Ботев Пловдив надви Берое в приятелска среща

"Канарчетата" стигнаха до успех с 1:0

ОФИЦИАЛНО: Ботев (Пловдив) си върна Никола Илиев

Талантът ще играе отново за "канарчетата"

Ботев (Пд) уреди защитник след 4 месеца мъки

Диабате ще може да играе от новия сезон

Ботев (Пловдив) с голяма изненада за феновете си

Привърениците ще могат да се снимат с купата

Балтанов с бенефис за Ботев (Пд), става помощник-треньор

Елате на стадиона в понеделник, зоват от клуба

Попето: Ботев ще бъде последният клуб в кариерата ми

Капитанът на "канарчетата" даде обширно интервю

Героят за Ботев Пд със силни думи за треньора си

Керкез е най-доброто нещо, което се е случвало за тези 3 години

Край! Свършиха билетите за Ботев - ЦСКА

Пълен стадион за днешния реванш в Пловдив

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки