Левски внася още една шестцифрена сума в НАП до края на месеца

УС решава за премиите на футболистите след първата четвърт от сезона

Левски внася още една шестцифрена сума в НАП до края на месеца
Управителният съвет на Левски ще определи какви пре­мии да даде на футболисти­те за първата четвърт от шампионата. От този сезон в клуба бе взето решение бонусите на играчите да не са за всеки мач, а да бъдат пакетни в зависимост от представя­нето им в поредица от сре­щи. На „Герена" въведоха прак­тика първенството да бъде разделено на четири, а след всеки 9 кръга ръководното тяло да определя размера на премиите. Той се базира на спечелените точки, мястото в класирането и шансовете да се преследва титлата.

Към момента златните медали не изглеждат мираж за сините. След колебливото представя­не в последните два мача въз­питаниците на Стойчо Сто­ев удариха Славия и Берое и се изкачиха на трето място в класирането. Те изостават само на три точки от Литекс и Лудогорец, които са съответно първи и втори в под­реждането.

В последните месеци фи­нансовото състояние на Левс­ки се стабилизира и това поз­воли на клуба да се разплаща с кредиторите си. До края на месеца от „Герена" ще напра­вят още една вноска към НАП. Тя отново ще бъде на шест­цифрена сума, според "Тема спорт". Както е извест­но, те вече започнаха да пога­сяват задълженията към аген­цията по приходите и плати­ха 423 хиляди лева. Дълговете на сините към нея са около 5 милиона лева. Клубът има да изчисти и още около 400 хиля­ди лева на бивши играчи, треньори и клубове.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки