ЦСКА продължава без грешка и за Купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" с убедително надиграха Нефтохимик

ЦСКА продължава без грешка и за Купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА се класира за 1/8-финалите за Купата на България. "Червените" се наложиха с 3:1 над Нефтохимик на ст. "Българска армия". Това бе първа победа за тима над професионален тим, откакто има аматьорски статут.

Момчетата на Христо Янев доминираха през по-голяма част от срещата и напълно заслужено стигнаха до успеха. ЦСКА започна силно мача и успя да наложи силен домакински натиск. Още в 17-ата минута "червените" откриха резултата.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!



Тогава Борис Галчев центрира в наказателното поле на гостите, а там Преслав Йорданов се пребори с няколко защитници на Пирин и с глава отбеляза - 1:0.



До края на първата част Йорданов имаше още няколко шанса да вкара, но този път не бе прецизен. В 40-ата минута шанс се откри и пред Головодов, чийто удар бе отразен от Господинов.



"Червените" фенове пък бурно протестираха за неотсъдена дузпа току преди последния съдийски сигнал за първата част.



ЦСКА реши всичко само в първите десетина минути на втората част. Тогава първо Аясс реализира за 2:0 след добавка.



Направилият силен мач Борис Галчев оформи класическото 3:0 като му асистира Аяс.



Веднага след това отбора на Христо Янев понижи значително темпото и бе наказан. В 61-ата минута Любенов се възползва от колективна грешка.



Малко след това Мечев бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му все пак бе блокиран с шпагат в последния момент.



Нефтохимик бе по-активният отбор на терена до края на срещата, но единствено съумяваше да задържа по-дълго топката без да създава реални положения.



Очаква се жребият за следващата фаза да бъде теглен на 30-и септември. Според регламента мачовете до полуфиналите ще се играят в един решителен двубой.





ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки