Сензациите в пресата: Албанец преговаря с Левски

Петев ще връща Гаджев в националния, Мъри търси по-добри условия в Астана

Сензациите в пресата: Албанец преговаря с Левски

Сензациите в пресата днес, петък 25-и септември 2015 година:

Албанец призна, че преговаря с Левски

Централният защитник Алинд Айети призна, че получил оферта от Левски да премине на "Герена" през зимата, пише "Тема Спорт".
"От клуба се свързаха с мен, но все още не бързам с решението", лаконичен бе пред албанският национал, оставяйки отворена възможността да подсили тима през януари. Спортно-техническият щаб на Левски държи на всяка цена да се вземе нов човек в отбрана, тъй като почти сигурно от отбора ще си тръгне Ай-мен Белаид. Това означава, че сините ще останат само с един защитник - Максимилиан Карнер. Младокът Деян Иванов, който започна като титуляр сезона, пък ще претърпи хирургическа интервенция на коленете и ще пропусне почти цялата подготовка. Айети е една от първите опции за нов човек в защита пред Левски. Роденият през 1993 година играч притежава швейцарски паспорт. До това лято той бе част от Базел, като имаше 26 официални срещи и 1 гол за тима. Айети е играл за всички юношески формации на Швейцария, но предпочете да стане национал на Албания.

Петев връща Гаджев в националния, твърде още изданието.

Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев ще направи няколко промени при избраниците си за последните две евроквалификации с Хърватска на 10 октомври (събота) като гост и с Азербайджан на 13 октомври (вторник) в София. Почти сигурно специалистът ще върне в тима халфа на Левски Владимир Гаджев, който се завърна на Терена" преди две седмици. Полузащитникът не бе сред избраниците на Петев за двубоите с Хърватска и Италия, като основанието бе, че няма отбор и не играе. Сега обаче Гаджев се представя на ниво в Левски и отново ще облече националния екип. Още един нов играч на сините също се очаква да бъде в списъка на бившия треньор на Лудого-рец. Това е десният бек Живко Миланов. Той също прави добри игри при столичани. При предишния селекционер Любослав Пенев Миланов почти не получаваше повиквателни.

Очаква се Петев да обяви списъка с избраниците си в началото на следващата седмица. Според запознати там едва ли ще е другият бек на Левски Веселин Минев. Селекционерът планира поне още две нови имена за двубоите с Хърватска и Азербайджан. Почти сигурно това ще са последните два мача на специалиста начело на трикольорите. Не е изключено Изпълкомът на БфС да снеме доверието си от него, каквито са очакванията. Основната причина е, че България не се класира за плейофите за Евро 2016, каквато цел му бе поставена при подписването на договора. Контрактът, който бе парафиран през декември миналата година, е за три години.

Станимир Стоилов ще използва офертата от от китайския "Гуоан" (Пекин), с която самият той се похвали, за да си поднови договора с "Астана

Бившият селекционер на националния отбор иска да си издейства по-добри условия от сегашните - 1 млн. долара заплата, пише "Стандарт". Мъри е решил, че дебютният пробив на тима в Шампионската лига е най-удобният момент, за да получи удължаване. Междувременно "Астана" врътна 1:1 във втория 1/2-финал с "Актобе" за купата на Казахстан и с общ резултат 3:1 отива на финал, където на 21 ноември ще срещне черната си котка "Кайрат"."Ще бъде трудно, но аз вече съм казал, че ние до края ще се борим и за титлата, и за купата, и в Шампионската лига", заяви Мъри.

Бадема прибира пачките и излиза срещу белите

Бившият футболист на Локомотив София Емил Гъргоров се очаква днес да парафира с Локомотив Пловдив. Халфът обаче имал едно условие за контракта, пише в. "Меридиан мач". Той е поискал пари на ръка и 30 000 евро заплата до края на шампионата. Пачките обаче са искани в брой при подписването. Новият спонсор на Локо Христо Крушарски е говорил с Гъргоров по телефона и двамата са се разбрали. Днес те ще се срещнат в София за финални преговори. Крушарски е обещал да преведе сумата на Бадема. Администарторът на пловдивчани Николай Курбанов е оторизиран днес да е в БФС и да е готов да картотекира футболиста и той да е на линия за мача със Салвия.Предвид това, че последният мач на Бадема бе на 23 май, когато вкара на ЦСКА, вероятността той да е титуляр срещу "белите" не е голяма.

"Черно море подписа с Еуженио, Спасов го хвърля срещу Пирин

Португалският краен бранител Педро Еуженио подписа договор с Черно море, след като изкара кратък пробен период при варненци. Двете страни постигнаха лесно договорка за условията по контракта и Еуженио ще може да дебютира за новия си отбор още утре срещу благоевградския Пирин, пише "7 дни спорт".

Днес ръководството на варненци ще картотекира новото попълнение в БФС и наставникът Никола Спасов ще може да заложи на него в титулярния състав. На "Тича" продължават да имат проблеми с контузени футболисти, като от отбраната с травми са Стефан Станчев и Траян Траянов. С привличането на Педро Еуженио селекцията в Черно море обаче не приключва. Носителите на купата продължават да търсят и нов нападател. След контузията на Бакари, Живко Петков и Вилиян Бижев не успяват да убедят треньорския щаб, че на тях може да се разчита за постоянно. Затова и Никола Спасов не спира с ротациите на върха на атаката, където в последните мачове играе офанзивният халф Хуан Вареа. Едва след намирането на така необходимия таран селекцията в Черно море ще бъде приключена. Междувременно за утрешния мач с Пирин се очаква да бъдат монтирани по-голямата част от 2000 нови пластмасови седалки на „Тича". Подмяната на другите седалки, ремонтът на тревното покритие и поставянето на електрическо осветление ще са през зимната пауза. Очакванията са до март-април 2016 година съоръжението да придобие приятна визия за футбол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки