Черно море с пестелива победа с 1:0 над Пирин (ВИДЕО)

Симеон Райков бележи в 13-ата минута, Никола Спасов трепери до края на мача за трите точки

Черно море с пестелива победа с 1:0 над Пирин (ВИДЕО)

Черно море се наложи с минималното 1:0 над Пирин в двубой от X кръг на „А” група игран на стадион „Тича” във Варна. В 13-ата минута Симеон Райков откри резултата, но Никола Спасов отново трябваше да трепери до последната минута за трите точки. Пирин от своя страна трябва да съжалява за пропуснатата точка, след като футболистите на Неделчо Матушев изиграха добро второ полувреме, в което бяха по-активният отбор.

Черно море и Пирин изиграха спокойно първо полувреме, в което почти изцяло липсваше динамика.



Единственото чисто положение през първата част се откри пред „моряците”, което обаче бе оползотворено от футболистите на Никола Спасов. В 13-ата минута Бижев центрира отдясно, топката бе отклонена от Антон Костадинов при опита му да изчисти, Симеон Райков овладя и сам срещу Красимир Костов стреля точно за 1:0.



Домакините владееха повече топката, но не създаваха опасности за тима на Пирин. „Орлетата” опитваха да върнат попадението с контраатаки, които обаче винаги завършваха с неточни и слаби удари.

Двата тима вдигнаха оборотите през втората част. Симеон Райков в 52-ата отправи добър диагонален шут, но Костов бе на правилното място и парира.



Маркиньос пропусна най-чистото положение за „орлетата” в мача в 59-ата минута. Резервата Тасев показа отлична техника и финтира двама бранители, пусна към Маркиньос, който от няколко метра не успя да вкара и нацели Китанов.

Плътен удар на Бургхард в 80-ата бе отклонен решаващо от Красимир Костов, а топката премина на сантиметри от страничната греда.

Маркиньос и капитанът Попев пропуснаха да засекат прострелно центриране в 88-ата минута, с което се изчерпаха възможностите на гостите да стигнат до изравняване и така Черно море записа победа с минималното 1:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки