Юнайтед излезе от шока "1:6" с трудна победа на "Гудисън Парк" (видео)

Хавиер Ернандес донесе победата на "червените дяволи", Бербатов се появи в игра в 67-ата минута

Юнайтед излезе от шока "1:6" с трудна победа на "Гудисън Парк" (видео)

Манчестър Юнайтед постигна трудна победа като гост на Евертън в среща от 10-ия кръг на Премиършип. „Червените дяволи” надвиха „карамелите” с минималното 1:0, а единственото попадение в мача бе дело на мексиканец Хавиер Ернандес. Българският нападател на Юнайтед – Димитър Бербатов, влезе в 67-ата минута на двубоя, но не се запомни с нищо по-интересно. Първото полувреме на двубоя бе равностойно, като и двата тима имаха по няколко сериозни възможности. През втората част Евертън се представи по-силно от своя съперник, но така и не успя да преодолее Давид Де Хеа и по този начин не взе точки от сблъсъка.


Само след 20 секунди игра на „Гудисън Парк” първият точен изстрел бе факт. Лиън Озмън намери Шеймъс Колман, който проби много хубаво и навлезе в наказателното поле, след което нанесе страхотен изстрел, но Давид Де Хеа внимаваше и улови. „Червените дяволи” също имаха своя шанс да открият още в самото начало – във 2-ата минута Уелбек получи кълбото и достигна почти до аутлинията, а после намери Парк, но ударът на корееца по земята попадна право в обсега на Тим Хауърд.

Последва нов интересен момент пред вратата на гостите. Топката бе центрирана в наказателното поле на Давид Де Хеа и попадна точно на главата на Маруан Фелайни, но вратарят на „червените дяволи” спаси изстрела. До изтичането на първия четвърт час имаше лек домакински натиск от страна на „карамелите”, но постепенно Юнайтед изравни играта и в 19-ата минута успя да излезе с гол напред. Дани Уелбек комбинира с Патрис Евра, а французинът намери отлично непокрития във вратарското поле Хавиер Ернандес, който на празна врата не сбърка за 1:0.

До края на първата част Евертън не съумя да изравни, но пропиля доста положения. В 36-ата минута силен изстрел на Джак Родуел премина покрай дясната греда, а в 40-ата Лейтън Бейнс нацели напречната греда след изпълнение на пряк свободен удар. При изстрела на Бейнс топката срещна главата на Фил Джоунс и полетя към вратата на безпомощния Де Хеа, но вратарят на гостите все пак имаше късмет и топката се отби в горния стълб. В последните секунди на първото полувреме Луис Саха отправи два изстрела, които обаче бяха отразени от младия испански вратар на Юнайтед.

През втората част „карамелите” търсеха гола още от началните минути. Чистите положения, създадени от играчите на Дейвид Мойс, обаче не бяха много. Джак Родуел пробва късмета си в 53-ата минута, но изстрелът му бе отразен от Давид Де Хеа. Юнайтед също не създаде много голови ситуации през вторите 45 минути, но малко след като изтече час игра от началото на мача Дани Уелбек имаше своя шанс да се разпише. Ударът на нападателя с левия крак обаче бе отразен от Тим Хауърд.

В 67-ата минута голмайсторът за „червените дяволи” Хавиер Ернандес бе заменен от Димитър Бербатов. Антонио Валенсия също се появи в игра, но въпреки свежите смени на Алекс Фъргюсън, събитията се развиваха предимно в половината на Юнайтед. В 75-ата минута Фил Ягиелка отправи много несериозен и неточен изстрел, а малко след това два удара на Луис Саха от 4-5 метра бяха блокирани от бранители на гостите.

Така се стигна и до последните минути, в които „червените дяволи” все пак запазиха минималния си аванс и по този начин добавиха нови три точки в актива си, като вече имат 23, заемайки 2-ото място. Евертън записа 5-то поражение от началото на сезона и е на 13-ата позиция с 10 пункта.

Евертън 0:1 Манчестър Юнайтед
19' 0:1 Ернандес

Стадион: "Гудисън Парк"

Главен съдия:
Марк Холси

Жълти картони: Родуел, Колман, Фелайни (Евертън)

Червени картони: няма

Стартови състави: 

Евертън: Хауърд, Хибърт, Хейтинга, Ягиелка, Бейнс, Колман, Фелайни, Родуел, Билялетдинов (Баркли 45'), Озмън (Велиос 76'), Саха (Гейе 84')

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Видич, Еванс, Евра, Уелбек (Валенсия 73'), Клевърли (Нани 57'), Флетчър, Парк, Рууни, Ернандес (Бербатов 67')

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки