1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Левски надви минимално Ботев и диша във врата на лидерите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски надви минимално Ботев и диша във врата на лидерите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Георги Костадинов вкара единствения гол за 1:0 на "Герена", Курдов влезе като смяна и се контузи

Левски надви минимално Ботев и диша във врата на лидерите (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски победи Ботев (Пд) с 1:0 на мокрия терен на „Георги Аспарухов” в последната среща от 10-ия кръг на А група и се доближи само на точка от лидерите Литекс и Лудогорец. Георги Костадинов вкара победния гол за „сините” в 58-ата минута за 16-ата поредна победа на Левски като домакин над "канарчетата".

Левски е трети с 18 точки, а Литекс и Лудогорец вече усещат „сините” зад гърба си с по 19 точки. Ботев остана на предпоследното 9-о място с 9 точки от 10 мача.

Максимилиан Карнер получи травма на загрявката и Деян Иванов зае неговото място в защита сред титулярите на Стойчо Стоев. Карнер пък седна на пейката.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!




През цялата първа част Левски имаше териториален превес и в огромна част от времето действията се развиваха в половината на гостите. Въпреки това „сините” разчитаха почти единствено на изсипани топки в наказателното поле, а на втория етаж високите защитници на Ботев нямаха никакви проблеми и печелеха всяка топка.

В 7-ата минута Гаджев овладя пас на Прохазка пред наказателното поле, но стреля по земя в обсега на Виктор Голас, който комфортно лови.
„Сините” пратиха в мрежата в 28-ата минута, но попадението правилно бе отменено. Де Ноойер бе оставен на втора греда след корнер на Гаджев и меко центрира пред вратата за Китамбала, който с глава прати в мрежата, но бе зад защитата и страничният съдия своевременно вдигна флага.

Ботев почти не поглеждаше към вратата на съперника и Йоргачевич гледаше срещата отблизо.



Едва в края на първата част Левски успя да стигне до две добри положения. Първо Старокин загуби елементарно в собственото наказателно поле, Де Ноойер му отне, но би над вратата. Минута по-късно Гаджев тръгна напред през центъра, чукна покрай Златков и стреля ниско към близкия долен десен ъгъл, но Голас плонжира и изби в корнер.

И втората част продължи с натиск на ”сините”. Гаджев завъртя от пряк свободен удар покрай стената и право в ръцете на вратаря, а след това Прохазка опита изненадващ удар от невъзможен ъгъл и не сполучи. Ботев отвърна с удар на Алекс Колев, който рикошира в крака на Краев, но Йоргачевич внимаваше и лови.

Така се стигна до 58-ата минута, когато центриране на Минев отляво бе избито лошо, Георги Костадинов овладя в наказателното поле и отлично насочи с левия крак от въздуха в долния десен ъгъл за 1:0. Това бе втори гол за сезона за халфа и пак срещу Ботев след попадението му в първия кръг в Коматево.

Ермин Шиляк освежи атаката с пускането на новите попълнения Кифуети и Чибамба, а Стоев включи критикувания Курдов на мястото на Китамбала. Атанас Курдов отправи един опасен удар с глава, когато изпревари Златков, но при въздушния сблъсък се контузи и бе принудително заменен от Бедоя. Златков пък доигра с превързана глава заради кървава рана след същия сблъсък.

Сектор „Б” изрази мнение и по най-актуалната политическа и социална тема като показа плакат, гласящ „Бежанците вън от Европа”.



Нико Варела влезе като последна смяна за „канарчетата” и изпусна най-доброто и сякаш единствено добро положение за изравнителен гол. 13 минути преди края Кифуети намери Варела с пас по земя в наказателното поле, но Варела стреля слабо по земя право в ръцете на Йоргачевич от 12-13 метра.

До края Ботев беше беззъб в атака, а Левски имаше претенции за дузпа, но съдията прецени, че няма нарушения за задържания с ръце срещу Бедоя и Георги Костадинов.

Гаджев изпусна последното добро положение в мача, след като Йордан Христов изби с глава на крака му, но халфът от воле прати много неточно над вратата.



В следващия 11-и кръг Левски гостува на Литекс в неделя /4 октомври/, а Ботев в същия ден е домакин на новака Монтана и има да си връща за срамното 0:6 на „Огоста”.






ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Литекс 10 5 4 1 12:6 6 19
2 0 Лудогорец 10 5 4 1 14:8 6 19
3 0 Левски 10 5 3 2 10:6 4 18
4 0 Славия 10 4 3 3 10:6 4 15
5 -1 Черно Море 10 4 2 4 10:10 0 14
6 1 Берое 10 3 5 2 5:5 0 14
7 0 Монтана 10 3 3 4 12:8 4 12
8 -1 Локо Пд 10 3 2 5 9:13 -4 11
9 1 Ботев Пд 10 2 3 5 6:15 -9 9
10 0 Пирин 10 0 3 7 2:13 -11 3
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев