Бербатов стряска старите си клиенти от Борусия

Берба готов да излезе титуляр за първи път с екипа на ПАОК тази вечер

Бербатов стряска старите си клиенти от Борусия

Българското участие в груповата фаза на Лига Европа продължава тази вечер.

Головата статистика на Димитър Бербатов сериозно притеснява Борусия (Дортмунд), съперник на неговия отбор ПАОК в четвъртък вечер. Очаква се българският нападател да излезе за първи път титуляр за новия си клуб в двубоя от Лига Европа на стадион “Тумба”. Бившият капитан на националите вкара за първи път с екипа на гръцкия тим в неделя за 2:1 над Атромитос и е готов за стартовия състав.

Борусия (Дортмунд) е стар клиент на Бербатов. В 8 мача срещу този съперник българинът има 5 попадения и 1 асистенция. В дома на врага - на митичния “Вестфаленщадион” - нападателят заби първото си попадение в Бундеслигата с фланелката на Байер (Леверкузен) за 1:1 на 22 септември 2001 г. Той обаче не се е разписвал срещу настоящия вратар Роман Вайденфелер, който ще сложи ръкавиците на мача в Солун. През 2012-а имаше сериозен интерес от страна на Борусия към Бербатов, но тогава изпадналият в немилост в Манчестър Юнайтед футболист избра да продължи кариерата си във Фулъм.

Сега новото попълнение на ПАОК предупреди старите си познайници от Дортмунд: “Не сме за подценяване, макар че Борусия е фаворит и няма загуба в 11 мача. Отборът ни е млад, с много добри играчи, които се учат и развиват.”

Германците гостуват в Солун без петима основни футболисти - Шинджи Кагава, капитанът Матс Хумелс, Пиер-Емерик Обамеянг, Сократис Папастатопулос и Илкай Гюндоган. Световният шампион Хумелс специално предупреди колегите си в защитата да внимават за Бербатов.

В Сърбия се дивят по плочките на Божинов

Валери Божинов шокира с плочки сръбските журналисти ден преди гостуването на "Партизан" на "Аугсбург" в Лига Европа. Българинът показа релефен и стегнат корем и така отвърна на критиците, които твърдяха, че той е дебел.
"Валери, това ти ли си", питат местните медии в коментар на фотосите. Иначе мачът срещу германците ще пропусне другият българин в "Партизан" - Иван Бандаловски. Той не попадна в групата.

Джизъса пои с водка Брендън

Подарък капан са заложили Благо Георгиев и "Рубин" за "Ливърпул". Двата отбора са в една група за Лига Европа и ще мерят сили на 22 октомври в Англия. "Приготвили сме подарък водка за "Ливърпул". Дано го оценят по достойнство", заявиха от ръководството на "Рубин". Иначе тимът от Казан приема "Бордо" тази вечер също в мач от група "В" на Лига Европа. Очаква се Благо да е титуляр.

В Англия не ни подкрепят

когато играем в Европа, изрева треньорът на "Ливърпул" Брендън Роджърс. "Ръководството на Премиършип може да направи повече, за да подкрепи евроучастниците си. Всички други федерации и професионални лиги из Европа го правят, само в Англия не се случва. Все пак, не трябва да забравяме, че физическите натоварвания на Острова са по-големи от всички други по континента, а времето за възстановяване липсва", сподели Роджърс преди двубоя срещу "Сион".

Венци Христов загря с кафе

за гостуването на неговия "Скендербеу" на "Локомотив" (Москва). Вчера албанският шампион пристигна в руската столица. Играчите моментално оставиха багажите по стаите си и тръгнаха на разходка. Те дори седнаха в кафене "Тропическо слънце", където прекараха около час и половина. Все пак от албанския клуб заявиха, че не са дошли в Москва само на разходка, но и да вземат нещо от двубоя срещу "Локо".

Самолетни неволи измъчиха

играчите на полския "Лех" преди гостуването на Иван Иванов и "Базел". Летището в Познан в момента е затворено за ремонт. Това наложи тимът да тръгне в 4 сутринта с рейс до Шчечин. От там тимът се качи на самолет, но с две прекачвания във Виена и Прага, тимът успя да стигне вечерта в Базел.

"Тотнъм" плаче за новата си звезда

Хюн-Мин Сон. Кореецът получи травми при успеха с 4:1 над "Манчестър С" миналата събота. За момента не е ясно колко време нападателят ще е извън терените.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки