Стойчо Стоев: Надявам се да се борим за титлата в края на сезона

"Надали Деян Иванов ще играе до края на първенството, в неделя посрещаме най-добрия отбор в България"

Стойчо Стоев: Надявам се да се борим за титлата в края на сезона

„От доста време усещам уважението на феновете към мен и към отбора.”

Това сподели треньорът на Левски Стойчо Стоев, който уважи учредяването на нов „син” фенклуб в София.

„Заедно можем много”, каза той пред Канал 3, а после бе помолен да коментира очакванията си за предстоящия сблъсък срещу бившия му тим Лудогорец:

„Всеки мач си е разлиен. Това, че победихме Лудогорец предния път, няма нищо общо. Срещаме най-добрия отбор в България. Самият факт, че са шампиони 4 пъти, е показателен. Ясно е, че в момента имат някакъв проблем. Очаквам хубав мач, защото и двата отбора играят добър футбол. Тези 90 минути ще бъдат изпълнени с много емоции.”

Рано ли е да в Левски да говорят за титлата?

„Дори и след неделя ще е рано да се говори за това. Всеки тим може да поднесе изненада на водещите в момента състави на България. Първенството ще бъде оспорвано до пролетта. Надявам се ние да сме сред отборите, които да се борят за титлата. Не съм очаквал да сме лидери в интерес на истината. Започнахме трудно през лятото, по ред причини. Постепенно отборът започна да се стикова, привлякоха се не лоши играчи и тимът ни започна да играе приятен футбол. Не е гаранция, че постоянно ще побеждаваме, но тимът ни има някаква физиономия, а това води все повече хора, обичащи отбора.”



За травмата на Деян Иванов:

„Надали Деян Иванов ще може да вземе участие до края на първенството. Или, ако може, то ще бъде към края на сезона. Травмата му е тежка, но най-важното е той да оздравее напълно, защото влиза в моите планове, а и в тези на клуба.”

Ще се търсят ли нови централни бранители?

„Със сигурност ще търсим още една опция в центъра на защитата, защото само двама са прекалено малко. Със сигурност ще намерим още един централен бранител.”

За Илия Димитров:

„Той тренира с нас вече 10 месеца. Все още не е готов за централен нападател, какъвто трябва на Левски, но има качества и бъдеще. Ако продължава така, определено ще бъде един от нападателите на отбора.”

За отношенията му с Атанас Курдов:

„Няма разрив в отношенията между мен и него. Аз съм от търпеливите хора, които не се отказват след няколко неудачни мача. Той има моето доверие и се надявам да бъде адекватен спрямо това.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки