Чили тресна Парагвай с 2:0 (видео)

Венецуела с мъчно 1:0 над Боливия (видео)

Чили тресна Парагвай с 2:0 (видео)
Отборът на Чили направи важна крачка към класирането за финалите на Мондиал 2014, след като рано тази сутрин се наложи с 2:0 над тима на Парагвай. Срещата се игра на стадион „Насионал Хулио Мартинес Пряданос” в столицата Сантиаго.

Мачът започна с териториален превес на домакините, но положенията пред вратата на гостите така и не идваха. Още при първата си по-сериозна възможност обаче, чилийците излязоха напред в резултата, след като в 27-ата минута Контрерас засече с глава центриране на Матиас Фернандес за 1:0.

След гола играта се накъса и до края на полувремето двата тима не си отбелязаха повече попадения.

Второто полувреме стартира с по един изстрел на Суасо и Барето, ала двамата вратари се справиха с ударите.

Като цяло обаче и през вторите 45 минути темпото на игра бе постоянно накъсвано от тактически нарушения в средата на терена, което логично рефлектира и върху положенията пред двете врати.

В края на двубоя, в 85-ата минута Чили реши всичко в своя полза, след като Кампос оформи крайното 2:0 с хубав удар извън пределите на наказателното поле.

В друг мач от квалификациите за Мондиал 2014 в Южна Америка, Венецуела се наложи трудно над тима на Боливия с минималното 1:0. Срещата се игра на стадион „Полидепортиво де Пуебло Нуево”, а единственото попадение бе дело на Визкарондо в 26-ата минута. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки