Ристосков: Джугански въобще не е болен, а е на круиз

"Ивайло не е лош съдия, може да свири обективно", каза той

Ристосков: Джугански въобще не е болен, а е на круиз

Бившият международен рефер Христо Ристосков сподели пред „Тема Спорт", че шефът на съдиите Никола Джугански няма проблеми със здравето, а е на екскурзия.

 

„Джугански не е в отпуска, нито пък е болен, знам, че е на круиз, за да празнува 50-годишнината си. Яде и си пийва винце. За това, естествено, не е виновен само той. Има едни господа в Изпълкома, които са го назначили на тази позиция. Преди време ви казах, че българското съдийство бе съсипано от този човек. По резултатите може да си направите сметка за какво става въпрос. Няма един съдия, който да свири нормално в Европа. Затова и у нас не се свири нормално. Така е, като хора с пръчки (б.р. странични съдии) ръководят съдийството ни. факт е, че този мечкар с гъдулка съсипа българското съдийство. За пет години се похарчиха 500 хиляди евро за обучение на реферите ни, но няма резултати. Какво се направи с тези пари? Ядохме, пихме и се веселихме. Това е истината. Единствените млади момчета, които имат потенциал, са Георги Давидов, Стефан Апостолов и Ангел Баялцалиев", обясни Христо Ристосков..

 

Той добави, че Ивайло Стоянов има качества да води двубоя между Левски и Лудогорец. „Има съдийска комисия, която решава на кой мач кой да е рефер. Ако един ден оглавя комисията, аз иде казвам. Не искам да влизам б полемика с колегите. Но ще кажа, че Стоянов не е лош съдия. Надявам се, че ще изсвири мача обективно. Дано стане хубаво дерби", каза още 44-годишният Ристосков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки