Сензациите в пресата: Страх бави "не"-то за ФК ЦСКА

И още: "В Румъния пишат: Лудогорец пита за треньора на Астра", "Бултрасите атакуват стадиона без билети", "Ераносян забрани интернета в Лудогорец"

Сензациите в пресата: Страх бави "не"-то за ФК ЦСКА

Сензациите в българските спортни издания от днес, петък, 16-и октомври 2015 година:

 

"Меридиан мач": Страх бави "не"-то за ФК ЦСКА

 

Страх от гнева на феновете на ЦСКА и от мутренските похвати на неофициалния шеф на клуба е причината решението на Правната комисия за „червените" все още да не е официално обявено. „Меридиан Мач" научи, че всеки един от 8-те члена на комисията трябва да се подпише под въпросния документ, според който ФК ЦСКА на Гриша Ганчев и Пламен Марков не се допуска до „В" група, и едва когато това се случи, решението им ще бъде обявено официално от БФС.

 

 

Както първи „Меридиан Мач" съобщи, решението на Правната комисия е отрицателно, тъй като желанието на Ганчев е в разрез с всички наредби на УЕФА и ФИФА, както и със законите на България. Иначе и резултатът от гласуването на Правната комисия е ясен - 7:1   „против"   ФК ЦСКА. Председател на комисията е Иван Колев, а негов заместник - Емил Ценов. Все още не е ясно кой от останалите членове - Боян Маринов, Милен Русев, Петя Мургова, Нестор Несторов, Илко Стоянов и Боряна Петрова, е гласувал „за" признаването на Ган-чевия Франкенщайн. Но е явно, че въпросният член определено иска да се хареса на „червена" България.

 

"Меридиан мач": Бултрасите атакуват стадиона без билети

 

Бултрасите готвят ад на „Лаута", след като ръководствата на Локо и Ботев не се разбраха за билетите на гостуващата агитка, научи „Меридиан Мач". „Жълто-черните" фенове ще се озоват пред стадиона на кръвния враг, но нямат намерение да закупят нито един талон за битката за Пловдив. Очаква се 2000 запалянковци да спорят както с шефове на Локо, така и с полиция, за да подкрепят любимците си в дербито.

 

„Смърфовете" обявиха, че ще отпуснат едва 500 стикера, въпреки че капацитетът на стадиона позволява да има по-голяма гостуваща агитка. Това не се одобри от запалянковците и ръководството на Ботев, което вдигна напрежението между двата клуба. От органите на реда са притеснени, тай като няма как да озаптят привържениците на Ботев извън сектора за гости. От полицията са на мнение, че феновете на „канарчетата" трябва да бъдат допуснати в клетката.

 

Ако бултрасите не бъдат допуснати, най-вероятно ще се стигне до ексцесии, което допълнително затруднява опазва-него на реда в целия град.

 

От Локо (Пд) продължават да са категорични, че няма да дадат и билет повече от обещаните 500. След като първоначално запалянковци на „жълто-черните" смятаха да фалшифицират стикери, сега това не е на дневен ред, като във форуми и „Фейсбук", всеки се на дъхва за битка срещу полиция и фенове на Локо, за да може по какъвто и да е начин агитката на Ботев да подкрепя отбора. 

 

"Меридиан мач": Ераносян забрани интернета в Лудогорец

 

Треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян е затегнал здраво режима в тима преди битката с Левски. Той е забранил на своите играчи да ползват интернет - както на преносимите си компютри, така и на своите телефони. Зад това решение е фактът, че някои от бразилците в тима стоят по цели нощи и гледат мачове от първенството на родината си. Това им пречи да бъдат в добро състояние, тъй като не успяват да се наспиват.

 

"Меридиан мач": Литекс вдигна мерника на съдия

 

От Литекс правят всичко възможно да прочетат присъдата на съдията Таско Тасков и да го извадят завинаги от ранглистата. Главният рефер ръководи дербито на ловчанлии с Лудогорец в Разград, а „оранжевите" го посочиха с пръст като наи-големия виновник за подялбата на точките. От Литекс имаха претенции, че Тасков не е показал директен червен картон Козмин Моци от домакините, а и не приеха изгонването на капитана им Страхил Попов за нарушение срещу Андрей Препелица. След мача от клуба подадоха жалба срещу арбитъра. Интересно е, че и от Лудогорец подадоха жалба срещу съдийството, оплаквайки се заради неотсъдена дузпа за нарушение на Елтон срещу Клаудиу Кешерю.

 

Интересно е, че Тасков не е наказан официално от БФС, но в последните два кръга в двете професионални групи той не получава наряди. Това е показателно, че реферът е изпаднал в немилост и поне известно време ще е далеч от терените.

 

Известно е, че Литекс има пръст при изваждането от ранглистата на съдии, като Цветан Георгиев, Ахмед Ахмед и Богомил Маринов, както и, че издейства тежко наказание на Николай Йорданов.

 

"Тема спорт": В Румъния пишат: Лудогорец пита за треньора на Астра

 

Бъдещето на Едуард Ераносян в Лудогорец става все по-несигурно. "Тема Спорт" съобщи, че столът на специалиста е сериозно разклатен и загуба на Терена" може да,доведе до раздялата му с клуба. Индикации за подобен ход от страна на ръководството вече се появиха и в румънските медии. Според изданията в северната ни съседка шампионите са опипали почвата около треньора на Астра Гюргево Мариуш Шумудика. Шефове на зелените са разпитвали за 44-годишния специалист, който засипа с похвали Лудогорец след контролата в Разград, завършила 1:3 за домакините.

 

Румънецът има дългосрочен договор с настоящия си клуб, но в него има освобождаваща клауза от 200 хиляди евро. Така, ако Лудогорец иска, може да го привлече, стига да плати сумата. В момента Шумудика получава по 120 хиляди евро на година В Астра, като според медиите в Румъния, ако премине на "Лудогорец Арена", ще взима в пъти повече.

 

В кариерата си наставникът е водил 13 отбора - Рокар Букурещ, Дуду Берцени, Интер Газ, Прогресул, Фарул Костанца, Paпид Букурещ, Кавала, Брашов, Васлуй, Униберситатя Клуж, Ал Шааб, Конкордия и Астра Гюргево. Шумудика е бил начело на настоящия си тим още два пъти - през 2009 и през 2011 години. 

 

В момента Астра се представя изключително силно и е лидер в Румъния с актив от 27 точки, с две повече от действащия шампион Стяуа.

 

Освен от Лудогорец интерес към Шумудика има още и от арабския Ал Уахда.

 

Припомняме, че в плановете на разградчани за зимната селекция влиза звездата на Астра Гюргево Констатин Будеску. Офанзивният халф е записал 10 мача в Лига 1, в които е реализирал 6 гола. На този етап зелените имат трима румънци - Моци, Препелица и Кешерю. 

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Черноморец (Бургас) смачка дубъла си в приятелски мач

Тимът постигна успех с 10:2

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

Лудогорец се прибира в неделя

В събота е последната контрола на шампионите на австрийска земя

Пирин с първа победа в контролите

След 3:1 над дубъла на ЦСКА 1948

Любо Пенев.започна с победа в Локо (Пд)

„Черно-белите“ с 3:1 над Струмска слава в първата си контрола

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки