Коце Ангелов: Искат да политизират мача с ЦСКА, затова се отказваме

„Имам информация, че феновете са настроени да наранят някои от нас. Ние сме просто футболен отбор”

Коце Ангелов: Искат да политизират мача с ЦСКА, затова се отказваме

„Нашето решение е да запазим здравето на футболистите. Мач с ЦСКА няма да има, защото получихме информация, че тази футболна среща ще бъде политизирана.”

Това каза треньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов, който потвърди новината, че срещата от 11-ия кръг на „В” група срещу „червените” няма да се проведе.

„Аз съм аполитичен човек и лично, но твърдо взимам решението да предпазя играчите. Какъв е смисълът да се смесват двете неща? Футболът е една прекрасна игра, аз съм израснал с нея. Искам да мога да си зведа детето си да гледа мач в Бъглария, засега това е невъзможно. Тези протести, които си организират ЦСКА, нека си ги организират”, каза Лаптопа, а после бе запитан дали има оказан натиск върху него да вземе решението мач с ЦСКА да не се играе:

„Няма никакъв натиск, решението го взимам лично аз, след информацията, която получих. Този мач се опитва да се политизира, някакви кандидат-кметове си канят други хора. Мен не ме инетерува политиката, това е нещо, което аз не харесвам. Ние нямаме болни амбиции да влизаме в по-горна дивизия или да сме първи в групата. Затова се отказваме и така, пожелавам успех на ЦСКА.”

Причината?

„Очакват се действия срещу нас и футболистите, мен това ме интересува, нищо друго не ме касае.  Досега аз не знаех, че ще бъде създадена такава обстановка за мача. Дори и да има малък риск някои от играчите или хората на терена да бъдат наранени, а аз бях свидетел на такова нещо в мача с Ашдод, мисля че няма смисъл. Аз по-скоро бих си  убил егото в такава ситуация.”

Нямат ли желание футболистите на „бистришките тигри” да се изправят срещу ЦСКА?

„Имам ужасно желание и самият аз да се изправя срещу ЦСКА, но не искам да поемам отговорност за здравето на футболистите ми.”

Винаги ли ще отказва мачове, ако има негативна нагласа?

„Докато футболът е политизиран и хората са така негативно настроени за един мач, няма как играта да е привлекателна за висчки хора. Трябва да идват жени и деца, за да се радват на играта, а в този случай няма смисъл.”

Ще се откаже ли Витоша от цялото първенство?

„Ние няма да се откажем от цялото първенство.”

Защо тогава отказва мача с ЦСКА?

„Имам информация, че феновете са настроени да наранят някои от нас. Така или иначе ЦСКА са най-добрият отбор в първенството, аз го казах преди няколко дни това нещо. Те са един професионален клуб, над нас са, защото ние сме аматьори. При положение, че може да има наранени, аз решавам така (да няма мач).”

За Бойко Борисов:

„Премиерът на България е свързван с нас, макар че аз не съм го виждал, казвам го честно това нещо. Ние сме просто футболен отбор, а не политическа организация. Аз съм футболен треньор и не съм политичен. Ако трябва да си кажа, аз съм фен на ЦСКА, но не искам нашият отбор да бъде превърнат в политическа организация. Ние сме просто един футболен тим, който не е политическа организация."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки