Президентът на КОНМЕБОЛ продължава да подкрепя Платини

Изборите за президент на ФИФА ще се състоят на 26 февруари в Цюрих

Президентът на КОНМЕБОЛ продължава да подкрепя Платини

Президентът на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Хуан Анхел Напот потвърди, че продължава да подкрепя Мишел Платини в битката за президентския пост в Международната федерация, въпреки отстраняването на французина от футболна дейност. Изборите за президент на ФИФА ще се състоят на 26 февруари в Цюрих.

"Нямам причини да променям мнението си относно Мишел. Мисля, че той е изключителен лидер и се надявам, че жалбата и разследването ще докажат това, на което всички се надяваме", каза Напот.

Футболната асоциация на Англия в петък обяви, че прекратява поддръжката си за Платини. Поредният скандал в световния футбол набра скорост, след като се разбра, че президентът на ФИФА Сеп Блатер е превел 2 милиона швейцарски франка на Мишел Платини през 2011-та година. Въпросното плащане стана обект на разследване от страна на швейцарската прокуратура, а заради него Етичната комисия на ФИФА отстрани от длъжност Блатер и Платини в срок от 90 дни, след като двамата не представиха легален документ за финансовата трансакция.

Платини твърди, че хонорарът е за консултантска работа, която той е свършил между 1999 и 2002 година, но ФИФА нямала възможност да го изплати по това време и затова го сторила с 9 години закъснение. Публичните финансови доклади на футболната централа обаче обориха тази версия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки