Ефенберг започна треньорската си кариера с успех

Неговият Падерборн победи Айнтрахт (Брауншвайг) с 2:0 у дома

Ефенберг започна треньорската си кариера с успех

Бившият германски национал Щефан Ефенберг стартира с победа в треньорската професия. 47-годишният Ефенберг беше назначен за наставник на втородивизионния Падерборн в началото на седмицата на мястото на уволнения заради незадоволителни резултати Маркус Гелхаус.

Ефе дебютира на кормилото на тима снощи при успеха с 2:0 над гостуващия Айнтрахт (Брауншвайг) в среща от 11-ия кръг на втора Бундеслига. Падерборн, който изпадна от елита през май, постигна третата си победа в кампанията и се измъкна от опасната зона, като се изкачи на 14-о място с 10 точки. 

Бившата звезда на германския футбол постигна най-големите си успехи на терена с фланелката на Байерн (Мюнхен), с който спечели Шампионската лига и Междуконтиненталната купа през 2001 година, а също така три пъти титлата на Германия, по веднъж купата и Суперкупата на страната. Ефенберг има още една купа на Германия с Борусия (Мьонхенгладбах) от 1995 г. През 2001 г. той получава и приза на УЕФА за най-добър футболист в Европа. С Бундестима Тигъра е вицешампион от Евро'92.

След прекратяването на футболната си кариера през 2004 г. в последните години Ефе работеше като телевизионен коментатор и анализатор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки