1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Локо (Пд) гръмна два бързи гола на Ботев и спечели дерби №100 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локо (Пд) гръмна два бързи гола на Ботев и спечели дерби №100 (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Смърфовете” с победа на „канарчетата” след шестгодишна пауза, двете остриета Камбуров и Балдовалиев накараха „Лаута” да избухне

Локо (Пд) гръмна два бързи гола на Ботев и спечели дерби №100 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив триумфира в пловдивското дерби срещу Ботев в двубоя от 12-ия кръг на А група. „Смърфовете” се наложиха с 2:1 на своя стадион в парк „Лаута”. Това бе юбилейно издание на „Битката за Пловдив” – мач номер 100 в елита. Голмайстори станаха двете остриета Зоран Балдовалиев и Мартин Камбуров. Точен за гостите бе Йордан Христов. Това бе и първи успех за Локо срещу Ботев след 6-годишна пауза.

 

Атмосферата на стадиона беше като за дерби – феновете на „черно-белите” бяха изпълнили трибуните и преди началото направиха кратка заря. Те бяха издигнали транспарант: „Битка за Пловдив до край”. В началото на второто полувреме привържениците впечатлиха с цветно факелно шоу.



С тази победа Локо събра 14 точки и стана седми. Ботев е на 9-ата позиция с 12.


Двата отбора започнаха активно и наложиха бързо темпо още от началото. Първата опасност бе пред вратата на домакините – Лъчезар Балтанов засече центриране от пряк свободен удар, но прати над напречната греда.

Малко след това Локомотив нанесе своя удар. В 15-ата минута Димо Бакалов центрира в наказателното поле към Зоран Балдовалиев, който игра с глава и не остави шанс на Виктор Голас – нападателят заби топката в земята и тя отскочи във вратата.

 

„Смърфовете” съкрушиха опонента си с втори гол само 120 секунди по-късно. Отново Бакалов се отличи с асистенция. Този път адресанта на паса беше Мартин Камбуров, който с ефектен удар във въздуха реализира. Това беше неговия пети гол от началото на сезона.

 

След тези попадения, „канарчетата” по никакъв начин не успяха да отговорят на този тежък удар. Те като че ли изпаднаха в шоково състояние. Трудно организираха опасностите пред Ел-Харуби, а атакуващите футболисти Чибамба и Кифуети бяха напълно безлични през първата част. Домакините поеха изцяло инициативата и не я изпуснаха до края на частта. Футболистите на наставника Христо Колев продължиха да атакуват и можеха да вкарат трети гол.

 

Отборът на Ботев започна ударно второто полувреме  - с гол на капитана си Йордан Христов. Той комбинира добре с влезлия след почивката Алекс Колев , напредна и отправи мощен, неспасяем удар.

 

Това още повече отвори мача и интересните положения пред двете врати не липсваха. По-интересните от тях бяха създадени от домакините. Димо Бакалов, Емил Гъргоров и Александър Тунчев имаха своите шансове.

 

В 78-ата минута Балтанов бе много близо да изравни – той шутира от близко от чиста позиция, но Ел-Харуби с впечатляващ рефлекс успя да избие в корнер. След това и Божидар Васев опита късмета си с удар извън наказателното поле, но прати в аут.

 

До края домакините не допуснаха изненада, контролираха развоя на събитията и се поздравиха с трите точки. 

 
 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев