Сензациите в пресата: Литекс напира за двама от Динамо (Букурещ)

Ново начало за ЦСКА с Васил Божков, интерес от Русия и Полша към Пламен Констнатинов

Сензациите в пресата: Литекс напира за двама от Динамо (Букурещ)

Сензациите в родната спортна преса  на 18 октомври, неделя, 2015 година:

Труд: Ново начало за армейския клуб

След месеци на хаос и липса на ясна идея за бъдещето на ЦСКА сега армейците са на път да поставят ново начало с легитимни собственици и ясна отговорност. Влизането на фигура като Васил Божков в собствеността и управлението на армейския клуб несъмнено ще сложи край на спекулациите с нароилите се в последно време ЦСКА-та и тяхната легитимност. Да не забравяме също, че при Божков като собственик и президент ЦСКА печелеше редовно шампионски титли.

Но не това е най-важното. С влизането на Васил Божков ще приключи неяснотата кой кой е в ЦСКА, кой осигурява финансирането и кой носи отговорността. С влизането на Божков ще приключи и употребяването на марката ЦСКА от лица без ясна идентификация в армейския клуб. Да, това несъмнено е доброто решение за армейците.

Едва ли за някого ще е изненада, предвид развоя на последните събития, че единственото ЦСКА, което може да играе във “В” група, е “ПФК ЦСКА” АД - многократен шампион на България и носител на славната футболна история на армейския отбор. И е време да се спрат спекулациите, че някакво друго ЦСКА, нова регистрация на Гриша Ганчев или на който и да е друг щяло да замести армейския клуб в първенството.

Червените привърженици със сигурност вече са разбрали, че напъните на Ганчев в тази посока нямат за цел да помогнат на ЦСКА, а единствено да създават напрежение по оста ЦСКА - БФС - държавата, поставяйки неизпълними или противоречащи на правилата искания.

Как Ганчев щеше да вкара новоучреденото ЦСКА във “В” група, като дори не го бе регистрирал като член на БФС. И как Ганчев си представяше, че новоучреден клуб ще прескочи зоналните първенства и още повече, как държавата щеше да забрави за натрупаните данъчни задължения. Доста несериозно отношение, за да повярваме, че Ганчев е търсил наистина решение, а не е търсил само провокация към институциите, насъсквайки ултрасите на армейците към крайни действия. Нека да си зададем тези въпроси и вероятно всеки, който може да мисли, ще стигне до извода, че е време с това да се приключи. Не можеш да искаш от БФС да наруши правилата и ако не го направи, да плашиш служителите там, че феновете ще ги замерват с камъни. ЦСКА заслужава отговорно отношение, защото славният армейски клуб не е някакъв селски отбор от ловешки регион. Време е да се спре експлоатацията с марката ЦСКА от хора, които нямат капацитета да застанат на необходимото ниво.

Дори и към момента финансирането на ЦСКА се осигурява не от Ганчев, а от Инджов, като Ганчев дори не пожела да придобие акции или да влезе в управлението на клуба, или просто казано, не пожела да поеме реална отговорност, защото на него са му необходими само червените ултраси. Всичко друго са само празни обещания.

Да си мисли някой, че ЦСКА може да продължи достойно футболния си живот, без да погаси данъчните си задължения, не е сериозно. Това се отнася за всички други клубове, които, макар и трудно, на части или със закъснения, си плащат данъците. Друг вариант няма, всичко друго са евтини номера, на които феновете е време да спрат да вярват.

Тема спорт: Литекс иска двама от Динамо Букурещ

Старши треньорът на Литекс Лауренциу Регекампф проявява сериозен интерес към двама играчи на Динамо Букурещ, пише gsp.ro. Наставникът на ловчанлии следи левия бек Стелиано Филип (21 г.) и халфа Козмин Матей (24 г.). Ръководството на Динамо обаче е поставило твърде висока цена за двама­та - 3 милиона евро. Това със сигурност може да се окаже сериозна пречка за преминава­нето им при оранжевите.

Преди известно време Матей бе желан и от Лудогорец, ка­то името му се спрягаше за трансфер в още няколко клуба от Европа. Филип пък прави много силен настоящ сезон и е единственият национал на гранда от Букурещ. На някол­ко пъти човек на Литекс е на­блюдавал на живо изявите на двамата, като последно това е станало преди две седмици. Стелиано Филип струва 2 млн. евро, а Матей - един милион.

"Имаше двама мениджъри за тях преди две седмици на мача ни с Астра Гюргево. Те дори проведоха разговори с ръководството ни, но излязоха набързо", заяви треньо­рът на кучетата Мирча Реднич.

И двамата футболисти са изиграли по 11 мача от на­чалото на сезона в румънска­та Лига 1, като филип има 1 гол, а Матей - два. Очаква се през зимната пауза те да бъдaт продадени.

Румън­ският национал Александру Бурчяну се очаква да подсили Литекс от Нова година. Това разкри мениджьрката Ана Ма­рия Продан, която е съпруга на старши треньора на тима Лауренциу Регекампф. През седмицата Бурчяну разтрогна с Трабзонспор.

Меридиан мач: В Полша и Русия наддават за Гибона

Треньорът на во­лейболния ни нацио­нален отбор Пламен Константинов почти сигурно ще продължи работа с клубен от­бор след края на Евроволей 2015. Снощи нашите играха полуфинал срещу фран­ция, а именно добро­то представяне на „лъвовете" разпали отново интереса към Гибона.

В началото на лято­то той обяви, че не иска да поема клуб на всяка цена, а ще подпише при план с дългосрочна перспек­тива. В противен случай той би предпочел да се съсредоточи към предстоящата олимпийска квалифи­кация между 5 и 10 януари 2016 г. в Бер­лин.

След фурора в Со­фия обаче ситуацията е леко променена. В „Арена Армеец" е пълно с мениджъри и волейболни капаците­ти, които искат най-доброто за своите състави.

Такъв е случаят с руския Губерния. Ги­бона напусна тази пролет Нижний Новгород след три сезона начело на тима. При­чината бе, че за пос­ледните две години националният ни селекционер получил само 3 заплати. Той самият обаче зави преди време, че Гу­берния не е затворе­на страница за него. Константинов е бил начело и на Сургут в руската Суперлига, където според мест­ната преса, финансо­вата криза започва да отстъпва.

Пламен има много солидни позиции и в Полша. Той защитава цветовете на Ястжембски Венгел през 2006 г. Тогава в тима бе и друг българин - Ивайло Стефанов. Преди няколко години се заговори дори, че Гибона може да пое­ме „Дружина Полска". В Полша доста разчитат на чужди специа­листи, така че не е изключено да видим именно там в най-ско­ро време селекционе­ра на България.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки