Литекс удари Монтана на „Огоста” и временно излезе на първото място (ВИДЕО)

Данило Асприля и Бьорн Маарс Йонсен донесоха успеха на „оранжевите” за крайното 2:0

Литекс удари Монтана на „Огоста” и временно излезе на първото място (ВИДЕО)

Литекс победи Монтана като гост на стадион „Огоста” в двубой от 12-ия кръг на А група. „Оранжевите” се наложиха с 2:0. Голмайстори станаха Данило Асприля през първото полувреме и Бьорн Маарс Йонсен, който бе точен в заключителните минути.

 

Така, отборът на старши треньора Лауренциу Регекампф събра актив от 22 точки и излезе на първото място в класирането. Левски и Лудогорец, които имат съответно по 21 и 20 излизат един срещу друг от 20:00 ч. на стадион „Георги Аспарухов”. 

 

Новакът в елита на родния футбол остава на осмото място с 12 точки.

 

Теренът на стадиона в Монтана бе в лошо състояние, но въпреки това гостите от Ловеч бързо свикнаха на условията и създадоха по-интересните положения през първата част. „Оранжевите” владееха повече топката, атакуваха по-агресивно, докато домакините разчитаха предимно на контраатаки. На няколко пъти вратарят Христо Иванов трябваше да се намесва решително при удари на Нунеш и Перес.

 

Резултатът бе открит в 39-ата минута. До попадението се стигна след груба грешка в защитата на монтанчани. Асен Георгиев и Иван Михов бяха прехвърлени с пас от дълбочина, Асприля овладя и излезе напълно сам срещу вратаря. Колумбиецът финтира с лекота Иванов и ритна топката в опразнената врата. Това бе петия му гол от старта на първенството.

 

Отборът на треньора Ферарио Спасов имаше своите шансове на изравни, но стабилните действия в защита на Литекс не позволи това да се случи. На два пъти Борислав Балджийски навлезе опасно в наказателното поле, но Антон Недялков му отне в единия случай, а в другия – Никола Колев се намеси решително.

 

През второто полувреме темпото на игра чувствително спадна и опасностите пред двете врати почти липсваха. Литекс продължи да владее повече топката, но трудно намираше път към вратата на монтанчани. Това все пак се случи в 83-ата минута, когато Арсенио изведе майсторски влезлия като резерва Йонсен, нападателят надбяга Иван Михов и с плътен удар не остави шансове на Иванов.

 

След този гол гостите получиха още няколко добри възможности. Защита на домакините позволи на атакуващите футболисти от Ловеч да се озоват сами срещу Иванов, но той се намесваше стабилно и запази крайния резултат. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки