България играе контрола с Албания през ноември

Албанците се класираха на Евро 2016, а ние ще гледаме по телевизията, очаква се проверката да е в Албания

България играе контрола с Албания през ноември

Българският национален отбор по футбол почти сигурно ще играе кон­трола с един от финалистите на Евро 2016, разбра "Тема Спорт".

БФС преговаря за приятелски мач с Албания. Двете страни са постигнали принципна договореност, ка­то остава само да бъде под­писан договорът. Мачът е предвиден за средата на ноем­ври, когато са плейофите за европейското първенство и световните квалификации в Зона Азия, Африка и Южна Аме­рика. Датата предстои да се уточни до десетина дни. Със сигурност ще е в периода 12 -17 ноември.

Двубоят ще е в Албания в Елбасан. Последният приятел­ски мач на България бе на 8 юни, когато загубихме тежко от Турция като гост с 0:4.

Трикольорите приключиха битката за Евро 2016 на четвърто място в групата, на це­ли 8 точки от третия Норве­гия, който ще играе на бара­жите с Унгария.

Албанците пък се класираха директно на финалите във франция за сметка на Дания, която остана на трето мя­сто. Така тимът за първи път в своята история ще играе на голям футболен форум. В мо­мента Шкендербеу пък е част от групите на Лига Европа, така че албанският футбол бележи сериозен възход в по­следно време.

Ако все пак нещо около предстоящия спаринг се промени и той не се състои, се­лекционерът Ивайло Петев няма да събира националите за лагер или друг приятелски мач, защото предложения за такъв няма.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки