Владимир Тарасенко стана герой за Сейнт Луис при успех над Уинипег

Ню Йорк Рейнджърс падна от Ню Джърси с 1:2

Владимир Тарасенко стана герой за Сейнт Луис при успех над Уинипег

Отборът на Сейнт Луис записа четвърта поредна победа в Националната хокейна лига, с която излезе еднолично начело в Централната дивизия в Западната конференция. Играчите на Кен Хичкок се наложиха с 4:2 като домакин над състава на Уинипег.

С основен принос за победата бе руският национал Владимир Тарасенко, който вкара два гола за Сейнт Луис. След безрезултатна първа третина, Тарасенко откри в полза на домакините след само 3 минути и половина игра през втората част. Преднината на Блус обаче не се запази дълго, защото Матю Перо изравни 64 секунди по-късно при числено предимство на леда. Скоти Ъпшол даде нов аванс на Сейнт Луис в средата на частта, но Дрю Стафорд вкара за 2:2 отново при числен аванс в полза на Уинипег. В заключителните 20 минути обаче домакините бяха по-настойчиви и стигнаха до нови две попадения.  Техни автори станаха Тарасенко и Карл Гунарсон. С победата Сейнт Луис събра актив от 10 точки от 6 мача, докато Унипег има 8 точки.

В "Медисън Скуъер Гардън" в Ню Йорк домакините от Рейнджърс допуснаха нова грешна стъпка, след като отстъпиха пред Ню Джърси с 1:2 след продължение. Двубоят започна по най-добрия начин за "рейджърите", които откриха след само 192 секунди игра чрез Дерик Степан, който промуши шайбата между краката на вратаря Кори Шнайдер. В началото на втората част обаче Адам Енрике изравни, което се оказа и последният гол за редовните 60 минути. Три минути и седем секунди след началото на продължението нов гол все пак падна, но за съжаление на феновете в залата в мрежата на Хенрик Лундквист. "Дяволите" организираха чудесна контраатака, започната от Анди Грийн, който намери Адам Енрике. Енрике от своя страна намери Лий Стемпнияк, който от близка дистанция вкара за крайното 2:1 в полза на Ню Джърси. Победата бе първа за Ню Джърси от началото на сезона, след като тимът загуби първите си 4 мача.

Подобен бе сценарият и във Ванкувър, където местният Кънакс отстъпи пред гостуващия Едмънтън с 1:2 след продължение. Нейл Якупов откри за гостите след 4 минути игра, но в края на първата част Ванкувър изравни чрез Мат Барковски. До края на редовното време нов гол не падна, за да се стигне до втората минута на продължението, в коята Лаури Каприкоски реализира за 2:1. Победата е втора поредна за Едмънтън, но Ойлърс остават на незавидното пето място в Тихоокеанската дивизия с 4 точки. Пак там, Ванкувър е на второ място с 8 точки.

Пантърс спря пропадането в седмия мач, за да вдигне Стенли Къп

Едмонтон беше на крачка от исторически обрат от 0:3, но остана с празни ръце

Седми мач ще реши съдбата на купа "Стенли"

Вижте подробности

Едмънтън намали преднината на Флорида във финала на НХЛ

Серията е 2:3

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки