Правната комисия на БФС отряза ЦСКА за новото дружество

Решението е взето категорично със 7 на 1 гласа

Правната комисия на БФС отряза ЦСКА за новото дружество

ЦСКА не може да продължи участието си във „В” група с новосъздаденото си дружество.

Това реши Правната комисия към БФС.

Мотивите на комисията са, че с предоставената документация от „червения” клуб новото дружество ФК ЦСКА няма юридическото право да стане правоприемник на настоящия отбор.

Решението бе взето категорично със 7 на 1 гласа, съобщи пред bTV бившият градски прокурор и член на Правната комисия към БФС Нестор Несторов.

„Не намерихме основание за правоприемственост, защото е приложим Търговският закон. В този момент не може. Трябва да се подготвят други документи, да се обсъдят и прочие и прочие…”, каза Несторов.

В същото време изпълнителният директор на БФС Борислав Попов отговори на твърденията на Пламен Марков, че футболният съюз е приел специална наредба това лято, за да не може ЦСКА да играе във „В” група.

„Това правило, което е след 15-ти, е правило, което съществува от много, много години във футболното общество, ако мога така да се изразя. И това правило гласи, че новоучреден или новосъздаден клуб започва отдолу нагоре”, каза Попов.

Крайното решение по казуса „ЦСКА” трябва да бъде взето от Изпълкома на БФС, който може да не се съобрази с мнението на Правната комисия, допълва Би Ти Ви.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки