Венгер първи надви отборите на Гуардиола и обяви: Чех беше ключова фигура

Спечелихме, защото бяхме дисциплинирани

Венгер първи надви отборите на Гуардиола и обяви: Чех беше ключова фигура

Арсен Венгер стана първият треньор, който победи отборите, водени от Хосеп Гуардиола – Барселона и Байерн (Мюнхен), в Шампионската лига.

Мениджърът на Арсенал обобщи мача от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Байерн (2:0).

„Това беше мач от най-високо ниво. Ние действахме бързо и отговорно. И двамата вратари направиха отлични спасявания. Днес играха двама вратари от световна класа. Чех беше ключова фигура. Той действаше разумно”, коментира френският наставник.

"Нуждаехме се от задължителна победа и успяхме да я постигнем, защото бяхме дисцилинирани. Байерн владееше повече топката, но ние се отбранявахме добре и играхме отлично на контраатака. През втората част можехме да прекарваме повече време в тяхната половина, но искахме да ги оставим да се уморят. Въпреки всичко, ние спечелихме срещу много класен съперник, като запазихме концентрация от първата до последната минута и така не допуснахме да ни отбележат. Смятам, че от ключово значение за победата днес бе това, че Йозил бе по-прибран. Това ни отвори много пространства за контри."

"Да си призная честно, никога не съм сигурен дали ще спечелим, или ще загубим. Но винаги съм сигурен, че тимът е фокусиран и има желание да се докаже. Особено в последно време. В първите ни два мача играхме под нужното ниво, защото мислехме за Висшата лига, но днес този мач бе по-важен от всичко."

"Надявам се, че този успех ще засили вярата на привържениците ни. Ние се нуждаем от подкрепата им, но сме наясно, че имаме още много работа за вършене. Гостуването ни на Байерн в следващия кръг е жизнено важно за нас, но в момента вече мисля само за мача с Евертън", завърши щасливият Венгер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки