"Червените" срещат "Синята подводница" днес

Момчил Цветанов най-после ще направи официален дебют за ЦСКА, но по-скоро ще остане резерва

"Червените" срещат "Синята подводница" днес

ЦСКА излиза днес от 16:00 часа срещу Германея Сапарева баня. Тимът от курортното градче, което е известно с минералните си извори, носи култовото прозвище Синята подводница. Германея обаче е сред най-слабите отбори в шампионата и заема 16-о място от 17 участници. От началото на сезона играчите, водени от Николай Николов-Чезето, имат само една победа - с 2:0 като гости на последния София 2010. В последния кръг загубиха у дома с 0:4 от Вихрен. В състава няма изявени футболисти, като най-известни са халфовете Антон Мангурев (със стаж в Б група в Банско, Септември Симитли и Пирин Разлог) и Мариян Ловков, който има срещи в елита за Пирин Гоце Делчев.

ЦСКА влиза в двубоя без кадрови проблеми, след като пропусна миналия кръг. Витоша Бистрица се отказа от мача с армейците заради страх от "политизиране" на срещата, футболистите на ЦСКА останаха бесни от това решение, след като пропуснаха шанса да си заработят по 450 лв. премия при успех. Вместо това червените проведоха двустранна игра между футболистите от първия отбор и няколко юноши.

Сериозни промени в стартовия състав на Христо Янев спрямо успеха над Вихрен (5:1) не се очакват. Този път на върха на атаката е ред да действа Преслав Йорданов за сметка на Костадин Хазуров. Момчил Цветанов най-после ще направи официален дебют за ЦСКА, но по-скоро ще остане резерва.

За съдия на мача бе назначен Станимир Тренчев. Той е сред най-младите рефери у нас. Петричанинът има две срещи в Б група, които ръководи през този сезон. Син е на един от най-известните футболисти на Беласица Лозан Тренчев.

Феновете, закупили билети за двубоя ЦСКА - Витоша, ще могат да влизат с тях на днешната среща с Германея.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки