Мората и Буфон се целят в рекорди на Дел Пиеро

Двамата имат възможност да счупят рекордите в Ювентус за най-много поредни мачове с гол в Европа и най-много минути за клуба

Мората и Буфон се целят в рекорди на Дел Пиеро

Джанлуиджи Буфон и Алваро Мората могат да подобрят рекорди на Алесандро Дел Пиеро довечера срещу Борусия М’Гладбах в Шампионска лига.

Мората отбеляза в последните 5 мача на Ювентус в Шампионска лига и изравни клубен рекорд на Дел Пиеро отпреди 20 години. Серията на Мората започна в двата полуфинални мача срещу Реал Мадрид през миналия сезон, после вкара и срещу Барса във финала, който „бианконерите” загубиха, а през новия сезон започна с голове в мрежите на Манчестър Сити и Севиля. Ако вкара тази вечер за шести път поред, испанският нападател ще постави нов клубен рекорд в Европа.

В другия край на терена Буфон се цели в друг рекорд на Дел Пиеро. Въпреки че стражът е далеч от рекорда на Алекс за най-много мачове с екипа на Юве (705 за Дел Пиеро срещу 535 за Буфон), то Буфон може да счупи рекорда за най-много минути с екипа на „Старата госпожа”. Дел Пиеро има 48 867 минути на терена в официални мачове за Ювентус и на Буфон тази вечер му трябват 73 минути, за да счупи рекорда, защото досега има записани 48 794 минути.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки