Радослав Тонев: Дълговете на ЦСКА са около 33 милиона

Не бе избран комитет на кредиторите, съдът най-вероятно ще назначи служебен синдик, казва досегашният синдик в ЦСКА

Радослав Тонев: Дълговете на ЦСКА са около 33 милиона

Три кандидатури за постоянен синдик на ЦСКА са били издигнати на днешното събрание на кредиторите, но нито един от тримата кандидати не е събрал повече от 50% от гласовете, каквото е условието за легитимен избор. Това разкри досегашния временен синдик Радослав Тонев след срещата в Съдебната палата.

Освен неговата кандидатура, са били предложени още Георги Чолаков и Иван Иванов, но сега най-вероятно съдът ще назначи служебен постоянен синдик.

„Имаше три кандидатури за постоянен синдик на ЦСКА, но нито една от тях не събра повече от 50% от гласовете. На самото събрание имаше кворум над 70% на кредиторите от първоначалния списък бяха представени от пълномощници или присъстваха лично. Събранието бе нормално да се проведе, но не се взеха решения по основни точки от дневния ред. Аз също бях сред кандидатурите за постоянен синдик. Като процедура най-вероятно съдът ще назначи служебен синдик. Не бе избран и комитет на кредиторите, тъй като мнозинството от присъстващите бяха против избор на комитет на кредиторите. Списъкът на кредиторите е от 309 позиции. НАП застана зад моята кандидатура за постоянен синдик, те са около 30 % от вземанията. Дълговете на ЦСКА са около 33 милиона. Има една грешка при отчитането на счетоводните книги като информация, става дума за 50 милиона отчетени загуби за предишен период“, разясни Радослав Тонев след заседанието.

Тонев посочи, че документацията около финансовото състояние на ЦСКА е огромна по обем и работата върви бавно, но все още не е изтекъл срокът и още кредитори да предявят претенции за вземания.

„Срокът за подаване на заявки за кредитори не е изтекъл. Каквото се е случило, се е случило на събранието, не може да го преразгледаме и променим. Въпреки краткия срок, получих пълно съдействие от ЦСКА счетоводна документация, която се изискваше, ми бе предоставена. Наистина обемът бе голям. За този кратък срок, откакто съм синдик е трудно да се направи ревизия за минал период и да се обработи цялата документация“, заяви досегашният временен синдик на „арменците”.

 

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

В Пазарджик: Хебър победи Спартак (Пд)

Успех с 3:1 в неофициалния дебют на Веселин Великов

Първо в NS: Ботев (Пд) уреди национал на България

"Канарчетата" пратиха двама свои в Септември

Лудогорец би швейцарци и продължава без грешка (ВИДЕО)

Шампионите надвиха Санкт Гален с 2:0 в контрола

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

Берое и Етър не си вкараха гол в Стара Загора

Фенове и родители на деца от академията прекъснаха контролата

Кадрови проблеми в Черно море, Билал Бари пак се оперира

Вижте подробности

Славия започна контролите с 4:1

"Белите" разбиха новака в елита Септември (София)

Скандали и нови оставки в Берое

Родители и фенове прекъснаха контрола, ДЮШ се разпада

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки