1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Ветераните на ЦСКА отново правят свой клуб

Ветераните на ЦСКА отново правят свой клуб

Клубът на ветераните ще бъде възстановен официално следващия вторник

Ветераните на ЦСКА отново правят свой клуб

Клубът на ветераните на ЦСКА ще бъде възстановен презследващата седмица. Вчера бив­ши играчи на армейците прове­доха среща на националния ста­дион "Васил Левски". На сбирката присъстваха 32-ма от общо 60 поканени ветерани, съобщава "Тема спорт".

Сред тях бяха представители на различни поколения, носили червената фланелка - Аспарух Никодимов, Петър Жеков, Борис Станков, Стоян Йорданов, Христо Маринчев, Спас Джевизов, Георги Вели­нов, Георги Илиев-Майкъла, Сашо Борисов, Методи Деянов, братя­та Адалберт и Мартин Зафирови, Филип Филипов, Светослав Петров, Милен Радуканов, Хрис­то Марашлиев и други.

На срещата бе решено бив­шите играчи на клуба да се събе­рат отново следващия вторник от 10:00 часа в Борисовата гра­дина, когато ще бъде възстано­вен Клубът на ветераните на ЦСКА.

"Ще се съберем на "Армията" през следващата седмица, за да изберем Управителен съвет. Крайно време е Клубът на вете­раните отново да функционира. Ние, ветераните, искаме да бъдем единни, за да се сложи край на доскорошното разцепление, което вредеше не само на нас, но и на ЦСКА като цяло. Ще има­ме собствена позиция и идеи, ко­ито ще предлагаме и обсъждаме с ръководството на клуба", уточни Адалберт Зафиров.

А Христо Марашлиев добави: "Искаме да сме полезни на ръко­водството за спасението на ЦСКА. Историята е единствени­ят плюс на този клуб в момен­та. ЦСКА няма база, разградиха ни школата, като отнеха "Чер­вено знаме". ЦСКА от 4 години няма домакински мачове при юношите, защото не разполага със свой терен. Добре, че е Стойне Манолов и срещите са на "Царско село", но там не се чувстваме у дома", коментира Марашлиев.