Левски реши гостуването си в Несебър за половин час (+ВИДЕО)

"Сините" са петият четвъртфиналист след два гола на Краев и първо попадение на Бедоя от миналия сезон

Левски реши гостуването си в Несебър за половин час (+ВИДЕО)
Левски е петият четвъртфиналист в турнира за Купата на България. Миналогодишният финалист вкара три гола до 30-ата минута, два от които на Божидар Краев, и рано си реши гостуването на Несебър за крайното 3:1.
 
Николай Костов намали преди почивката от свободен удар, като „сините”, които играха в бяло, инкасираха едва трети гол в последните си 8 мача.
 
Второто полувреме беше открито като игра, но без много чисти положения и съответно без нови голове. Вратарите Андонов и Йоргачевич спасиха всичко, каквото можаха.
 
Левски се присъединява към класиралите се вече на четвъртфиналите отбори на ЦСКА, Черно море, Созопол и Литекс. Жребият е на 3 ноември, вторник, от 11 ч.
 
Старши треньорът на гостите Стойчо Стоев даде почивка на Роман Прохазка и даде шанс за изява на Денис Махмудов, когото замени през второто полувреме.
 

 
Левски установи контрол върху играта и още в 13-ата минута, когато пропусналият лековато по-рано Диаби, проби отлично в наказателното поле и пусна успоредна топка. Бедоя не успя да засече технично с пета, но зад гърба му Краев прати в мрежата.
 
11 минути по-късно Несебър можеше спокойно да изравни и само блестящата намеса на вратаря на Левски Боян Йоргачевич предотврати това. Цонков се извиси при едно центриране отдясно и насочи към долния ъгъл, но сърбинът се хвърли навреме и спаси.
 
3 минути след това, в 27-ата, Левски удвои. Мигел Бедоя, който не се бе разписвал от 9 май насам, заби в горния ъгъл с кинжален удар от дъгата на наказателното поле.
 
Минута по-късно Божидар Краев отбеляза втория си гол в мача, възползвайки се от 50-метров пас по въздуха на Де Ноойер, с диагонален шут в далечния ъгъл.
 
В 32-ата минута Несебър намали с великолепно изпълнение на свободен удар. Николай Костов завъртя над стената и направи Йоргачевич безпомощен.
 
В началото на второто полувреме Цонков отново стреля опасно с глава, но този път не улучи вратата на Левски. И пропусна да върне изцяло интригата.
 
В 65-ата минута Николай Костов можеше да повтори упражнението от удобен фаул. Йоргачевич обаче внимаваше повече и отрази коварния удар.
 
Преди това стражът на „делфините” Андонов отрази  силен и фалцов удар на Радослав Цонев от 30 метра.        
А после се справи с бомбени шутове на Бедоя и Краев.
 
Така, Левски излезе сух от морето след две поредни гостувания за купата, съответно срещу Поморие и Несебър, които също заслужават овации.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки