НБЛ глоби собствения си председател Тити Папазов с 500 лева

Тити направил това, което Моуриньо не успя, като влязъл в съдийската стая след мача Левски - Черно море порт

НБЛ глоби собствения си председател Тити Папазов с 500 лева

Дисциплинарно-административният съвет при НБЛ наказа с глоба от 500 лева председателя на НБЛ Константин Папазов в качеството му на председател на Левски 2014. Санкцията е наложена по доклад от дежурния представител на мача Левски 2014 - Черно море Порт Варна от 23 октомври Шай Щрикс. Папазов е също така и председател на Лигата.

В отчета на комисаря е записано: "След срещата председателят на БК Левски 2014, който е и председател на НБЛ, Константин Папазов влезе в съдийската стая и размени мнение със съдиите на срещата. След кратка дискусия, завършила с ръкостискане, Папазов напусна съблекалнята." Глобата е наложена съгласно чл.35.10 от ДАП на НБЛ. 

Заради технически нарушения по време на същия мач Павел Иванов от Левски 2014 и Ангел Нацкин и Никола Маравич от Черно море Порт Варна бяха глобени съответно с 200 и по 100 лв. ДАС отправи предупреждение към БК Левски 2014 и БК Черно море Порт Варна за участие на състезатели в официална среща от НБЛ с екипировка в противоречие с изискванията на официалния състезателен правилник. 

За техническо нарушение по време на мача БК Спартак Плевен - БК Рилски Спортист на 24.10 с глоба от 100 лева бе наказан Урош Величкович от Спартак Плевен. Същата санкция отнесоха и Бошко Йовович от БК Академик Бултекс 99 и Боян Тенев от БК Черноморец заради техническите си фаулове по време на двубоя между тимовете си на 24 октомври. Времеизмервачът на пловдивчани Иван Дошков пък е със спрени права за една среща заради грешки при работа с уреда за измерване на времето. 

По доклад на ДП Любомир Амиорков за мача БК Берое - БК Лукойл Академик на 24.10, гласящ "през втората част на срещата група зрители, запали пиротехнически материали и задими около 1/3 от залата. През почивката залата беше проветрена, а ръководителят на охранителната фирма отстрани от залата двама зрители от агитката" за грубо нарушаване на чл.37.9 от ДАП, ДАС наказа БК Берое с имуществена санкция в размер на 500 лева.

В Гърция: Везенков се връща в Олимпиакос

Българската баскетболна звезда приключва с НБА

Скандален баскетболист признава за уговорени мачове

Вижте подробности

Ясен е съставът на България за девойки до 20 години за Европейското

Шампионатът ще се проведе в периода 6-14 юли в столичните зали "Триадица" и "Свети Георги"

Торонто към Везенков: Добре дошъл в семейството

"Динозаврите" обявиха трансфера на българския национал

БК Берое с официална позиция новия сезон в НБЛ

Вижте какво съобщиха от Стара Загора

Окончателно: Без Берое в НБЛ през новия сезон

Клубовете имат срок до 15 август да платят таксата за участие

Собствениците на Бостън Селтикс продават отбора?

Бостън Баскетбол Партнърс искат да продадат всички акции до 2028г.

Няма почивка за Лука Дончич! Ще играе в олимпийска квалификация

Вижте подробности

Леброн отказа да преподпише с Лейкърс

Звездата ще се бори за по-добри условия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки