Сензациите в пресата: Ботев (Пд) се надига с Жужо и Тоди

Владо Николов наследява националния от Константинов

Сензациите в пресата: Ботев (Пд) се надига с Жужо и Тоди

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 29 октомври 2015 година:

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) се надига с Жужо и Тоди

По високите етажи в управлението на Ботев (Пд) умуват за радикални промени в структурите на клуба. Обмисля се новата силна фигура при „жълто-черните“ да е футболната легенда Андрей Желязков. Името му се спряга за нов спортен директор. Със сигурност треньорът Ермин Шиляк ще напусне през зимата, когато изтича договорът му. Шефовете на „канарчетата“ са на мнение, че след това трябва да се гласува доверие на млад специалист, а като първа опция е Светослав Тодоров. В близките дни ще се разговаря с Андрей Желязков за евентуалната нова концепция. Президентът Ангел Палийски ще остане по-встрани, като според плана всичко ще се дирижира от Жужо. Новият треньор ще работи с по-дългосрочен контракт и ще се развива футболната академия на Коматево. Със сигурност финансовият директор Иван Йотков остава на поста си, но кардиналните неща ще се решават от Желязков. От Ботев ще разговарят с БФС за ситуацията около Светослав Тодоров, който в момента е селекционер треньор на юношеските национали до 19 години. От управата на пловдивчани са против той да съвместява двете длъжности. Засега всичко е в начален етап на преговори, като до Нова година нещата трябва да бъдат финализирани. След многото промени на треньори в последно време, ръководството на „жълто-черните“ се надява с назначаването на бившия голаджия на Портсмут по-бързо да осъществи желанието си за развитието на млади таланти.

„Меридиан мач”: Владо Николов наследява националния от Константинов
Владимир Николов най-вероятно ще бъде следващият треньор на волейболния ни национален отбор. 38-годишният диагонал ще наследи Пламен Константинов, като това най-вероятно ще стане след олимпийската квалификация в Германия, където шансовете ни са минимални. Николов на няколко пъти се разграничаваше от мнението на Константинов по време на европейското първенство, а и често даваше указания на съотборниците си и вземаше думата от селекционера. Ръководството на родната волейболна централа вече е обсъдило раздялата с настоящия селекционер, като има минимален шанс той да сдаде поста си още преди двубоите в Берлин, които са през януари. На този етап обаче няма кой да изнесе тежестта на двубоите с Франция и Русия.

„Меридиан мач”: Шенсой сменя халфовата линия в Пирин

Кадрови проблеми се очертават за Наджи Шенсой за двубоя на Пирин в петък срещу Литекс. Новият треньор на „орлетата“ ще трябва да прекроява халфовата линия, тъй като и двамата вътрешни халфове - Тони Костадинов и Венцислав Бенгюзов, са наказани за този мач. На всичко отгоре капитанът Юлиан Попев, който също може да играе в тази зона, е с контузия и до последно ще бъде под въпрос за срещата. Същото важи и за Димитър Благов. При така създалата се ситуация Шенсой най-вероятно отново ще заложи на младия Тодор Траянов като титуляр. Талантливият младок започна в стартовия състав и срещу Ботев в Пловдив и до голяма степен оправда доверието на треньорския щаб. Ситуацията в отбора наистина е сложна с оглед на точковия недоимък и трудното отбелязване на голове. Всички в клуба обаче са амбицирани да запишат победа срещу един от претендентите за титлата и да се опитат да тръгнат нагоре в представянето си. Днес Шенсой ще даде и официалната си пресконференция преди петъчния мач, който е от 17:30 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки