Нормалния срещу Специалния в дерби с огромен залог

Челси приема Ливърпул днес следобед

Нормалния срещу Специалния в дерби с огромен залог

Челси приема Ливърпул в навечерието на може би най-комерсиалния празник на планетата - Хелоуин и едва ли моментът може де по-подходящ за това. Лошият Моуриньо срещу приказния герой Юрген Клоп.

Специалния срещу Нормалния, както се нарекоха сами двамата мениджъри. Дали призраците от гардероба на Челси ще се окажат по-страшни от тези на Ливърпул? Историята на Жозе срещу мърсисайдци включва голове фантоми, клоуниади край тъчлинията, онова подхлъзване на Стивън Джерард и т. н.

Този следобед Юрген Клоп ще стане третият мениджър на Ливърпул, срещу който ще се изправи Жозе. Преди две години, когато мърсисайдци бяха на крачка от първата си титла на Англия в ерата на Висшата лига, на сцената се появиха Челси и Моуриньо.

„Размених няколко думи с играчите си. Казах им: „ние ще бъде клоуните, те искат от нас бъдем клоуните в техния цирк. Циркът е тук“, каза той, визирайки коментарите в медиите, които вече бяха коронясали Ливърпул за новия шампион на Англия. Впоследствие дойде подхлъзването на Джерард, а останалото е история. От началото на сезона обаче Жозе и звездите на Челси попаднаха в собствен цирк, след като записват най-слабия си старт във Висшата лига с 11 точки след 10 мача. На португалеца са приписани всички грехове през тази кампания, а експлозивният му характер налива масло в огъня, който той разпали още след първия мач и скандала с Ева Карнейро. Не му помага и фактът, че срещу него ще бъде новият любимец на английската преса и фенове - Юрген Клоп, който все още търси първата си шампионатна победа след три равенства.

„С Клоп не сме приятели, но той е човек, който аз харесвам много“, заяви преди мача Моуриньо. Запитан дали Челси има шансове да намери място в Топ 4, мениджърът на Челси отвърна: „Не мога да обещая това. През миналия сезон Ливърпул не спечели нищо и не се класира за Шампионската лига, но си остава голям клуб. Преди две години Манчестър Юнайтед изобщо не игра в Европа, но си остава супер голям клуб“. И не обели дума за бъдещето си.

Според мнозина при загуба днес Моуриньо ще бъде освободен от Челси, така че всички очакват с нетърпение мача.

Дербито стартира в 14:45 часа и ще бъде предавано пряко по Диема спорт 2.

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки