1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Президентът на Локо ГО: Над 40 фирми помагат на клуба

Президентът на Локо ГО: Над 40 фирми помагат на клуба

„Очакваме съдействие от държавата за стадиона, ако влезем в А група”, каза Даниел Костадинов

Президентът на Локо ГО: Над 40 фирми помагат на клуба

Никой в Локо (Горна Оряховица) не лети в облаците след успеха над Лудогорец за купата, категоричен е президентът на клуба Даниел Костадинов. В тима много добре осъзнават каква е цената на успеха и колко им струва това.

"Не мога да кажа, че не сме се надявали да направим нещо срещу Лудогорец, тъй като в момента сме в добра форма. Но не очаквахме да ги победим. Лудогорец обаче не играха кой знае какъв футбол. От мачовете им в А група личи, че не са в добра кондиция, но това са си техни проблеми. Радваме се, че в Горна Оряховица стана празник, какъвто отдавна не е имало в града. Преди година победихме ЦСКА у дома в контрола и се видя, че отборът има потенциал, въпреки че не можахме да влезем в А група, останахме трети. Но тимът ни става все по-добър и се надявам този път да триумфираме и да станем част от елита. Това е и основната ни цел, която заявихме още в началото на сезона", категоричен е шефът на железничарите пред „Тема Спорт”.

„Няма значение кой ще ни се падне на четвъртфиналите. За купата нямаме цел, не се заблуждаваме излишно, че може да постигнем кой знае какво. През миналата година пак играхме четвъртфинал срещу Черно море”, споделя Костадинов.

„Основно общината подпомага клуба, но с финансовата издръжка е ангажиран и местният бизнес. Много хора са застанали зад каузата, която стартирахме преди 5 години. Вижда се, че вървим в правилната посока. Над 40 фирми помагат при финансирането на отбора. Нямаме проблеми засега. Всички премии и заплати се изплащат навреме. За миналата година бюджетът ни беше сред най-малките в цялата Б група - 540 хиляди лева, а можеше да влезем в елита. Имаме много засилен финансов контрол, защото се отчитаме пред фирмите, от които получаваме средства. Всяка стотинка я стискаме и гледаме правилно да я похарчим. Когато разговаряме с футболистите, им казваме - малки са възнагражденията ни, но са редовни. И си държим на обещанието. Премиите се изплащат до два, три дни след мачовете", добавя шефът на местния парламент в Горна Оряховица.

"С общината на два, три пъти сме подавали проекти в министерството за ремонт на стадиона и базата. Засега ни отказват, но последните разговори с министър Кралев бяха, че ако отборът се класира за А група, ще имаме помощ от държавата. Все пак са нужни подмяна на терена, поставяне на седалки, осветлението става задължително от следващия сезон в елита. Очакваме помощ от държавата. Заради публиката, която имаме, тимът трябва да домакинства в Горна Оряховица, ако се преборим за А група", твърди президентът на Локо.

"В последните 4 години децата, които тренират при нас, са се увеличили двойно. Това също е важно перо за развитието на Локо Горна Оряховица", завърши Костадинов.

Изненада в Петрич, Фратрия ликува на "Цар Самуил"

Денислав Ангелов герой за варненци

Добруджа писа 5 на Ботев във Втора лига

Тимът на Орела с втори пореден успех

Късна драма на "Бончук"

Бивш нападател на Левски спаси Марек

Официално: Обявиха съдиите за кръга във Втора лига

Вижте всички наряди

ОБЗОР: Пирин дръпна на върха във Втора лига

Дубълът на ЦСКА върти реми с Янтра пред Томаш, резултати и класиране

Добруджа надви с лекота Славата на "Дружба", Арангелов започна с победа начело на Ловеч

Спортист и Беласица завъртяха реми в Своге

Ще ликува ли дубълът на Ботев в Ловеч

Мачът от Втора лига е днес от 17,00 часа

Етър разпиля Дунав насред Русе

„Болярите“ биха с 4:1, вижте резултати, програма и класиране във Втора лига

ОБЗОР: Дубълът на ЦСКА 1948 удари Марек

Равенства в останалите 2 срещите от Втора лига, резултати и класиране

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал