България триумфира с три световни титли по кикбокс

Александър Петров, Емануил Димитров и Дюк Нуамеруе са световни шампиони

България триумфира с три световни титли по кикбокс

От 24.10. до 01.11.2015г. в Белград Сърбия се проведе един от най-големите световни форуми по кикбокс организиран от най-голямата световна кикбокс организация WAKO. Националният отбор на България към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай се представи с общо четиринадесет състезателя в различните стилове.

В най-тежкият стил на кикбокса К1 в категорията до 81 кг. световен шампион е Александър Петров, който в няколко поредни дни изигра своите срещи показвайки най-доброто в този стил, разнообразна игра и нечовешка физическа издръжливост. Във финалния ден излезе срещу титуляра в категорията Аркадиус Казуба от Полша. Още от първия рунд Александър пое инициативата в боя и в трите рунда водеше по точки убедително.

Емануил Димитров е следващият ни световен шампион в стил киклайт контак до 79кг. Това за Емо е вече трета световна титла в кикбокса, но първа в този стил. Без никакви проблеми всеки ден Димитров „наказваше” своите противници с разлика от над 10-12 точки и попарваше мечтите им да се класират. Благодарение на своят опит през годините Емо диктуваше правилата на играта и във финалният си мач срещу Войчек Вишневски от Полша като спечели убедително с 3:0 съдийски гласа.

Третият световен шампион се казва Дюк Нуамеруе, който също дебютира в този стил, но благодарение на усилените си тренировки и желание за победа достигна до върха. Във финалният ден той се изправи срещу представителя от Турция  Селман Юксел. Още със започването на мача противникът му се опитваше да скъсява дистанцията и да нанася непозволени удари. Въпреки това Дюк имаше преднина през цялото време а Юксел в крайна сметка беше наказан заради некоректната си игра от рефера и му бяха отнети 3 точки, които допълнително увеличиха преднината на нашият състезател.

Освен трите шампионски титли отборът ни се връща и с един вицесветовен шампион в лицето на Любомир Бакалски в стил киклайт контакт до 63кг. Малко издръжливост не му достигна да грабне приза и загуби от съперника си от Франция Алан Берроу само с няколко точки разлика.  През цялото време отборът бе наблюдаван и от съпредседателя на федерацията  - Димитър Ангелов и голяма част от членовете на управителния съвет.

Ето и пълният списък на отбора ни, който за пореден път прослави България и българският химн ще бъде чут и видян три пъти в цял свят благодарение на тяхната всеотдайност и благодарение на бойните спортове!

Стил К-1:
Милен Маринов - 51 кг
Сергей Александров -75 кг
Християн Андонов -63.5 кг
Александър Петров - 81 кг
Кристиян Георгиев - 86 кг

Стил Лоу кик:
Димитър Пенчев - 63.5 кг
Венелин Анков - 71 кг
Деян Топалски - 86 кг
Треньор - Йордан Дичев

Стил Киклайт
Любомир Бакалски - 63 кг
Кристиян Андонов - 69 кг
Радослав Славчев - 74 кг
Емануил Димитров - 79 кг
Дюк Нуамеруе - 84 кг
Александра Димитрова - 50 кг
Треньор - Иван Георгиев

 

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

Фюри: Усик, идвам за теб!

Британецът е мотивиран да стане абсолютен световен шампион

150 джудисти участват на Европейско първенство за полицаи в София

Схватките са в зала "София"

Титла и четири бронзови медала за България на Европейското първенство по джудо за полицаи

Вижте подробности

Семен стана първи, Айк втори без борба в Будапеща

Нашите постигнаха целта си на турнира

Мнацаканян и Новиков излизат за злато в Будапеща

Финалите започват от 18 ч наше време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки