Сензациите в пресата: Марков иска пари през ЦСКА, Дуци сменя Реге в Литекс

Едо готви 10 промени срещу Локо (Пд), дават премия от 30 бона на „Лаута”, Ботев (Пд) обмисля да върне изгонените и иска Ради Цонев, Левски предлага треньорски пост на Веско Минев и още...

Сензациите в пресата: Марков иска пари през ЦСКА, Дуци сменя Реге в Литекс

Сензациите в пресата днес, неделя, 01.11.2015 година:

„Меридиан мач”: Пламен Марков иска пари през ЦСКА

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков не спира да атакува БФС през последните месеци. Оказа се обаче, че причина за гнева му не е само незавидното положение на „червения" клуб, а най-вече неуредиците в личната школа на бившия национален селекционер ДАФ. „Меридиан Мач" научи,че футболната академия, която приема за обучение деца между 7 и 13 години, няма официална регистрация в БФС, което й пречи и да има официален статут. Марков прави всичко възможно да узакони проекта си, но той не отговаря на редица условия, което му пречи да стане пълноправен член на футболния съюз. По този начин ДАФ не може да кандидатства и по много програми, както и да получава допълнително финансиране от програмата на УЕФА „Хеттрик", което се отделя за стимулиране на развитието на детските школи. Една от първите стъпки на Марков, след като взе властта в ЦСКА, бе да подпише договор между своята школа и „армейците" за размяна на млади футболисти и сътрудничество, като на практика контрактът бе решен еднолично от директора.

"7 дни спорт": Дуци сменя Регекампф в Литекс
В "Литекс" са на път да назначат четвърти треньор начело на отбора от началото на сезона. Дните на Лауренциу Регекампф изглеждат преброени след равенството с "Пирин" в Благоевград, научи "7 дни спорт". Като наследник на Реге, който застана начело на "оранжевите" през август, е сочен Драголюб Симонович. Сърбинът е добре известен в Ловеч, след като игра за "оранжевите", а за кратък период беше и треньор на тима. В момента 43-годишният Дуци е без работа, след като за последно работи в ЦСКА през 2012 г. "Литекс" започна сезона с Красимир Балъков, но той беше сменен от Люпко Петрович след фиаското в Лига Европа. Сръбската легенда обаче изкара само 3 мача, преди Лауренциу Регекампф да бъде назначен за постоянен треньор.

"Тема Спорт": Предлагат треньорски пост на Веско Минев в Левски
Ръководството на Левски ще предложи нов договор на капитана Веселин Минев. Настоящият контракт на 35-годишния защитник изтича в края на първенството. Желанието на "сините" е да задържат Минев в клуба и след това, като го направят треньор в детско-юношеската школа. Бранителят едва ли ще откаже. Още повече че по този път минаха няколко негови съотборници от дрийм тима на Станимир Стоилов и Наско Сираков. Настоящият асистент на Стойчо Стоев в първия тим Елин Топузаков мина първо през школата. Той бе треньор на детските формации. След това същото стори и Димитър Телкийски. Мечо в момента води състава, с който Левски участва в Елитната група до 15 години. Даниел Боримиров пък е шеф на школата на "Герена", а Станислав Ангелов-Пелето на тази на стадион "Раковски". През този сезон Веселин Минев се представя на постоянно ниво. Той взе участие в 11 мача за първенство, както и в един за Купата на България. В последната среща - срещу аматьорския Несебър от 1/8-финалите за Купата на България, той получи почивка от треньорския щаб. Той обаче ще се завърне в титулярния състав за утрешното гостуване на Монтана на "Огоста".

"Меридиан мач": Дават премия от 30 бона на „Лаута”

За солидни премии ще излязат футболистите на Локо (Пд) в утрешния двубой с Лудогорец. На „Лаута" ще си поделят 30 000 лева, ако спечелят трите точки срещу четирикратните шампиони на България. Спонсорът на тима Христо Крушарски оцени евентуалния успех над „орлите" на толкова, колкото и победата над Левски през август. Тогава старозагорският бизнесмен за пръв път се появи на стадиона и остана впечатлен и от атмосферата, и от представянето на играчите, които лично поздрави в съблекалнята им съобщи за бонуса. Въобще след ангажирането на Крушарски с Локомотив, футболистите са особено доволни от размера и честотата на изплащане на премиите. Камбуров и компания вече си прибраха заработеното с успеха над Ботев и равенството с Литекс в Ловеч. За победата в градското дерби на „Лаута" също си поделиха 30 000 лева. В същото време вече се подготвя анонсирането за идната сряда прехвърляне на акциите от сдружението нафеновете към Крушарски. Паралелно се водят разговори и с инвеститор от Ирландия, които бяха анонсирани още преди началото на сезона.

"Тема Спорт": Ботев (Пд) иска Радослав Цонев

Ръководството на Ботев Пловдив прави всичко възможно, за да вземе халфа на Левски Радослав Цонев. Канарчетата искат младока под наем от Нова година. Те са гарантирали, че 20-годишният футболист ще получава редовно шансове за изява. С такива Радослав се сдоби при "сините" в последните мачове. Той започна сезона като твърда резерва, а през това време неговият брат близнак Борислав стартира кампанията като титуляр. След това обаче Боби получи тежка контузия в коляното и Ради доста по-често започна да попада в сметките на треньора Стойчо Стоев. През този сезон Радослав Цонев има 11 мача в "А" група, като в пет от тях бе ползван като тактическа смяна. Само в две срещи започваше като титуляр - при 2:0 над Берое на "Герена", когато остава на терена през всичките 90 минути. Той стартира и в последния шампионатен двубой - 1:0 над Черно море, като игра 71 минути. Полузащитникът участва и в двата мача на Левски за Купата до момента, като не бе заменян до края на срещите. През миналата кампания Ради се разписа на три пъти в 14 мача, но през тази все още не е реализирал гол. Ако Левски не успее да задържи Владимир Гаджев през зимната пауза, треньорът Стойчо Стоев едва ли ще е склонен да се раздели с футболиста. Гаджев има договор с клуба до края на 2015 година. Желанието му след това е да продължи да играе в чужбина, интерес към него има от Русия. Левски вече готви оферта за полузащитника до края на първенството.

"7 дни спорт": Едо готви 10 промени срещу Локо (Пд)
Наставникът на "Лудогорец" Едуард Ераносян най-вероятно ще направи 10 промени в състава си за утрешното гостуване на "Локомотив" (Пд) от 14-ия кръг на "А" група. Шампионите, които в четвъртък отпаднаха от турнира за Купата на България, имат само 1 победа в последните си 5 мача от всички турнири, а успехите им като гост от началото на кампанията са общо 3. Очаква се Едо, който е останал крайно недоволен от видяното в Горна Оряховица, да остави сред стартовите 11 единствено Джонатан Кафу. Бразилското крило се разписа срещу "Монтана" преди седмица в "А" група, а освен това даде и асистенция за успеха с 2:0. В състава със сигурност се завръщат Козмин Моци и Светослав Дяков, които не играха за купата.

„Меридиан мач”: Лудогорец ще изпитва слабаци

Всеки един футболист, който иска да остане в Лудогорец, трябва да го докаже до края на годината. В момента треньорът на „орлите“ Едуард Ераносян разполага със сериозна група от играчи и изгонването на който и да било от намиращите се в слаба форма, едва ли ще се отрази негативно на шампионите. Ръководството на разградчани е взело това решение след срамното отпадане от Купата на България от втородивизионния Локо (ГО). Много под очакванията си към момента играят няколко от футболистите на Лудогорец. Това важи най-вече за Андрей Препелица, Цветелин Чунчуков, Върджил Мисиджан, Александър Александров, Джоди Лукоки и Лукас Саша. И не е изключено, ако те продължат със слабото си представяне през следващия месец, да започнат преговори за прекратяване на техните договори. Този на защитника Александров така или иначе изтича и нищо чудно разградчани да не му правят спънки да се премести в Левски или, в който друг отбор пожелае. От началото на сезона „орлите“ разочароват с представянето си. Те отпаднаха от Европа от молдовския Милсами, загубиха Суперкупата от Черно море и бяха засрамени от Локо (ГО) за Купата на България. Важно е да се отбележи, че те са спечелили само едно дерби през тази кампания -срещу Левски с 2:0 в Разград. Само преди година Лудогорец бе на другата крайност - тъкмо бе победил Базел в груповата фаза на Шампионската лига и се готвеше за сблъсъци с грандовете Ливърпул и Реал Мадрид.

„Меридиан мач”: В Лудогорец се чудят кой бразилец да задраскат
Треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян се чуди кой от четиримата си бразилци да остави извън групата за тежкото гостуване на Локо (Пд). Със сигурност сред 11-те ще бъде левият бек Натанаел, който така или иначе не игра за Купата на България срещу Локо (ГО). За злополучния мач в състава обаче бе десният бранител Сисиньо, който не се представи на ниво. Именно заради това е много вероятно именно дошлият от Сантос играч да гледа срещата от трибуните. Вандерсон е основна част от състава на „орлите“, докато Джонатан Кафу започва леко по-леко да навлиза във форма. Извън групата на Лудогорец за визитата на „Лаута“ почти сигурно ще остане и Михаил Александров. Крилото има контузия, заради която не е тренирал нормално в последните дни. Именно заради травмата той не игра в Горна Оряховица.

„Тема спорт”: Бащата с тактиката от Ботев за Лудогорец

Треньорът на Локомотив Пловдив Христо Колев планира да използва тактиката от Битката за Пловдив срещу Ботев (2:1) и за предстоящото домакинство на Лудогорец. Двубоят срещу шампионите е утре от 17:30 часа на "Лаута" и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт. Бащата ще насити халфовата линия и ще разчита предимно на центрирания към опитните нападатели Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев. Именно по този начин смърфовете стигнаха до успеха. Срещу жълто-черните полузащитниците на Локо бяха подредени във формата на ромб, така ще е и срещу разградчани. Вчера треньорът получи добри новини от лекарския щаб на отбора. Медиците успяха да вдигнат на крака Зоран Балдовалиев, Ванчо Траянов и Александър Тунчев. Именно на опита на тримата Колев разчита на много срещу Лудогорец.

"7 дни спорт": Ботев (Пд) обмисля връщане на изгонените
В Ботев (Пд) започнаха да обмислят сериозно варианта за евентуалното връщане в представителния отбор на четиримата футболисти, които бяха отстранени временно миналата сряда. Става въпрос за Йордан Христов, Мариян Огнянов, Пламен Николов и Жоел Чибамба. Под тепетата се заговори, че на "Коматево" са стигнали до тези размисли и страсти, след като се видя, че при тяхното отсъствие в двубоя срещу Славия не се забеляза така желаната положителна промяна в представянето на тима, въпреки че "жълто-черните" имаха и доста кадрови проблеми. За евентуалното амнистиране на играчите намекна спортният директор Георги Марков след загубата на "Овча купел". Централният защитник Даниел Златков, който изведе тима с капитанската лента в двубоя срещу "белите", пък обяви, че в този мач се е усетила липсата на натирените им съотборници. Той каза още, че от ръководството така и не са обявили пред отбора каква е причината за отстраняването на карето. Най-странното в цялата ситуация обаче е, че за момента никой от спортно-техническото ръководство не е дал адекватно обяснение защо в крайна сметка Христов, Мацата, Николов и Чибамба изгърмяха. Спортният директор Георги Марков постоянно препраща за отговор на този въпрос към треньора Ермин Шиляк, за да обясни причините. Самият Шиляк пък твърди, че решението за временното отстраняване на играчите е общо на всички, като също не обявява някаква конкретна причина.
Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки