Сензациите в пресата: Топят ЦСКА за конфликт на интереси

Галатасарай следи Ел Харуби, 30 бона премия на "Лаута" срещу Лудогорец, силен интерес към Бьорн Йонсен и Асприля

Сензациите в пресата: Топят ЦСКА за конфликт на интереси

Сензациите в родната спортна преса на 2 ноември, понеделник, 2015 година:

Меридиан мач: Топят ЦСКА за конфликт на интереси

ЦСКА ще има поред­ните проблеми с УЕФА, но този път за­ради неясната собстве­ност на клуба. Евро­пейската футболна централа вече няколко пъти е била сезирана, че „червените" са в конфликт на интереси, тъй като участват в турнира за Купата на България заедно с Ли­текс, с когото на прак­тика имат еднакъв соб­ственик. Двата отбора се класираха за 1/4-финалите на Купата на България, като има голяма възможност жре­бият утре да ги изпра­ви един срещу друг в тази фаза на турнира. Ако УЕФА установи нередности, ЦСКА и Литекс могат да отнесат сериозни глоби.

Гриша Ганчев офици­ално не се води собст­веник на нито един от двата клуба, но той ги издържа, а преди нача­лото на сезона имаше и идея да прехвърли Литекс в София и да го регистрира на мястото на ЦСКА. Скандалният бизнесмен наскоро води срещата с феновене на „червените" за спа­сяването на клуба. Въпреки че е прехвър­лил Литекс на сина си Данаил, той продължа­ва да се грижи за изд­ръжката му.

Това приз­на и Люпко Петрович, когато стана треньор на „оранжевите". „Ган­чев отскоро си има и ЦСКА, но иска да пре­късна хегемонията на Лудогорец и затова се сети за мен", каза Пет­рович в Сърбия, когато се разбра, че се връща в Ловеч.

24 часа: Галатасарай следи вратар на Локо (Пд)

Турският гранд Галатасарай следи вратаря на пловдивския Локомотив Ясин ел Харуби. Скаути на комшиите се очаква да пристигнат в понеделник на стадион „Лаута", за да следят изявите на марока­неца с френски паспорт в домакинския мач от 14-ия кръг в „А" група срещу Лудогорец. Двубоят е от 1730 часа. Масовите биле­ти са по 7 лева.

Според запознати фи­нансовият благодетел на „железничарите" Христо Крушарски ще развърже кесията и при победа над шампионите от Разград играчите ще си заработят солидни премии. Старши треньорът на Локо Христо Колев-Бащата ще хвърли срещу во­дения от Едуард Ераносян отбор всички „стари куче­та". В атака ще действа дуото Мартин Камбуров - Емил Гъргоров, подпома­гани от Зоран Балдовалиев, който не рита за купа­та срещу „Монтана" зара­ди здравословни проблеми.

Труд: 30 000 лева премия за бой на шампиона

Главният селекционер на „Локомотив" (Пд) Хрис­то Колев-Бащата напра­ви куп рокади сред 18-те си избраници за сблъсъка с шампиона „Лудогорец" в понеделник от 17,30 ч. На стадиона в парка „Лаута" за първи път начело на друг отбор, а не „черно-белия", ще се появи Едуард Ераносян. Тре­ньорът изведе „Локо" до единствената му титла през 2004-а, но сега води Разград.

Извън групата на дома­кините останаха крилото Бирсент Карагарен, най-новото попълнение Или­ян Йорданов, французи­нът Люик Дюфо, халфо­вете Георги Вълчев и Айкут Янъков и вратарят Теодор Скорчев. Сред избраниците на Бащата се завръщат Александър Тунчев и македонците Зоран Балдовалиев и Ванчо Траянов. Изненад­ващо в групата попадна­ха третият вратар Алек­сандър Витанов и мла­дежкият национал Дими­тър Велковски.

Локомотив ще играе за отборна премия от 30 000 лева при победа над шампиона.

Тема спорт: Отбори от 4 държави следят Бьорн Йонсен

Нападателят на Литекс Бьорн Йонсен е следен от клу­бове от 4 държави. Неговите изяви са наблюдавани от от­бор от Втора нем­ска бундеслига, Гър­ция, Холандия и Ру­сия.

Въпреки това трансфер през зимата е малко вероя­тен. Ръководството на лов­чанлии иска да запази шара­на поне до лятото, за да го използва в битката за тит­лата. Самият Йонсен също не бърза да напуска Ловеч. „Клубът, който ме иска, трябва да извади правилна­та сума. Литекс няма да ме продаде току-така. Знам как преговарят в клуба. До­като подпишат, водихме няколко дни разговори. А и се  опитваме  да  станем

шампиони на Бълга­рия. В крайна смет­ка всичко зависи колко пари ще бъ­дат предложени за моите права и кой точно отбор ще ме поиска", каза Йонсен пред меди­ите в родината му САЩ.

Сериозен интерес от чуж­бина има и към крилото Данило Асприя. Колумбиецът е следен от Сампдория. Засега обаче шефовете на ловчан­лии не бързат да се разделят с него. Идеята е той да бъде продаден през лятото. Са­мият старши треньор Лау­ренциу Регекампф е споделил пред ръководството, че дър­жи Асприя и Йонсен да оста­нат и да помагат в битката за титлата с Левски и Лудо­горец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки