Левски дръпна на върха, „сините” биха в Монтана с първа дузпа за сезона (ВИДЕО)

Роман Прохазка и Божидар Краев се разписаха за крайното 2:0, домакините с претенции към съдията

Левски дръпна на върха, „сините” биха в Монтана с първа дузпа за сезона (ВИДЕО)

Левски дръпна с четири точки на върха в А група след победа над Монтана в двубой от 14-ия кръг на А група. „Сините” се наложиха с 2:0, като попаденията бяха реализирани от Роман Прохазка и Божидар Краев.  Прохазка бе точен от дузпа. Това бе първи наказателен удар, който Левски получи от началото на сезона.

 

Столичният отбор можеше да се поздрави с по-убедителна победа, но възпитаниците на наставника Стойчо Стоев направиха куп пропуски.

 

Така, Левски е на първото място с 28 точки. Монтана е на предпоследното девето с 12.

 

През първото полувреме „сините” владееха повече топката, атакуваха по-често и създадоха по-интересните и опасни положения. В 27-ата минута Божидар Краев бе изведен по великолепен в половината на Монтана, той напредна уверено и излезе сам срещу вратаря, но младият футболист шутира над напречната греда. Умар Диаби и Георги Костадинов също имаха своите шансове, но късметът не бе на тяхна страна.

 

Домакините трудно организираха опасни атаки. Те губиха лесно топката и Боян Йоргачевич нямаше нужда да се намесва решително. Монтанци имаха своите претенции към съдията – да покаже картони на Карнер и Де Нооер за по-груби нарушения, но официални предупреждения не последваха.

 

Първият гол падна в добавеното време на първата част. Тогава Божидар Краев падна в наказателното поле след контакт с Георги Пашов и главният съдия Цветан Кръстев показа бялата точка. Зад топката застана Прохазка, който с мощен удар не остави шансове на Христо Иванов.

 

През второто полувреме домакините погледнаха по-смело към вратата на Левски. Футболистите на Ферарио Спасов на няколко пъти озориха защитата на „сините”, но до гол в тяхната врата така и не се стигна. Атанас Илиев отправи много хубав удар от движение в 70-ата минута, но Йоргачевич отрази.

 

Левски уби интригата с втория си гол в 71-ата минута. Тогава Умар Диаби напредна и пусна в наказателното поле към Краев, който моментално шутира по земя. Ударът му не бе особено силен, но вратарят Христо Иванов нямаше добра видимост и не успя да се намеси навреме. Той имаше претенции, че Радослав Цонев е бил в положение на засада и именно той му е попречил да види топката. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки