1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата днес

Сензациите в пресата днес

Партизан краде М'боли, Гонзо глобил Сьорд Арш с 5 бона, "сините" пазаруват от Южна Америка

Сензациите в пресата днес

Сензациите в днешната преса са свързани с грандовете Левски  и ЦСКА, като логично слуховете се въртят около предстоящите сделки на зимния трансферен пазар.

Партизан краде М'боли от "Армията", пише "Меридиан мач"

Сръбският шампион Партизан е на път да подлее вода на ЦСКА и да отмъкне вратаря Райс М'Боли от „Армията". Това съобщиха вчера изданията ,Вечерни но­вости" и „Спорт". Според тях от „ЮНА" са приготви­ли 500 000 евро за правата на вратаря и го искат още в нача­лото на януари.

Как­то е известно, М'Боли е собственост на руския Криля Сове­тов и е под наем в ЦСКА до края на се­зона. Въпреки това от Самара неведнъж заявиха, че биха про­дали вратаря, ако за него дойде оферта. Те обаче искат за алжир­ския национал непо­силните за „червени­те" 1,5 млн. евро.

На пръв поглед офертата на Партизан също из­глежда доста ниска, но това е само първо­то предложение на „гробарите". Целта на ръководството на сръбския гранд е да вземе М'Боли за за­местник на титуляря Владимир Стойкович. Бившият страж на Спортинг (Лиса­бон) почти сигурно ще бъде продаден през лятото, а от Партизан искат дото­гава Райе вече да се е аклиматизирал и да е свикнал с обстанов­ката в новия си от­бор.

Интерес към М'Боли има от стра­на на Удинезе, френс­ки и белгийски клу­бове и нищо чудно той да напусне ЦСКА. „Червените" вече се оглеждат за негов заместник, ка­то се спрягат име­ната на Стоян Ко­лев и Веселин Цветковски.

"Труд" излиза със съвсем различна информация за Райс М'боли. "ЦСКА започва преговори за М'боли", пише изданието.

ЦСКА стартира преговори с руския Криля Советов за привличане на вратаря Райс М'боли. Алжирският национал е под наем на „Българска армия", но ръководството на „червените" желае да добие изцяло правата му.

В момента се дискутира сумата, при която Криля Советов е склонен да продаде М'боли. Вратарят отиде в руския клуб миналата зима, но тогава го продаде Славия. М'Боли е сред най-стабилните вратари в „А" група.

Гонзо одрусал Арс с 5 000 евро
, тръби "Меридиан мач"

Директорът на Левски Георги Ива­нов е глобил с 5 000 евро холан­деца Сьорд Арш, на­учи „Меридиан Мач". Причината за солената санкция е интервюто на напа­дателя пред холан­дска медия, в което той обяви, че тре­ньорите пушат в съблекалнята на „Герена".

Арш гово­ри няколко дни след като Левски загуби с 0:1 дерби­то с ЦСКА, а това вбеси ръководство­то. Интервюто на­кара шефовете да изхвърлят Сьорд от първия отбор. Хо­ландецът тренира няколко дни с юно­шите, след което беше реабилити­ран. Той обаче не успя да се отърве от тежката глоба, въпреки че катего­рично е отрекъл да е казвал, че треньо­рите пушат в съб­лекалнята.

„Сини­те" шефове са дали срок на Арш да се обади за опровер­жение в холандска­та медия, но напа­дателят не успял да го изпълни. Това дало повод на шефо­вете да го глобят с 5000 евро, като за целта използват точ­ка в договора на „ла­лето", която позво­лява такава санкция, ако има действие, отговарящо на трактовката „оронване престижа на клуба".

Сьорд Арш дойде в Левски от втородивизионния Цволе в края на юни за сума­та от 300 000 евро. Той по никакъв не успя да замести продадения Гарра Дембеле и в момента ръководството на „сините" прави всичко възможно, за да се отърве от него.

Левски гледа за нови и в Южна Америка, пише "Тема Спорт"

Ръководството на Левски търси нови играчи и в Южна Америка, разбра „Тема Спорт". Сините оглеждат пазара в Бразилия, Аржентина и други държави от континента. Хо­ра от спортно-техническото ръководство вече са провели разговори с агенти, които имат връзки в съответните страни.

Проблемът е, че трансфер от Южна Америка може да бъде осъществен доста трудно. Пазарът в континен­та е доста наситен, а за предлаганите играчи се ис­кат високи суми, поне за на­шите стандарти.

Собстве­никът на Левски Тодор Батков вече призна, че касата на клуба е празна, а това означа­ва, че сините могат да прив­личат само свободни агенти. Такива има, но намирането им и уреждането на сделка е доста сложно. Според запоз­нати обаче на „Герена" вече са набелязали няколко имена на различни постове, които биха могли да се впишат в съ­става. Повечето наблюдава­ни футболисти са от долните дивизии на държавите.

Както е известно, треньо­рът на Левски Николай Костов се е заел със задачата да наме­ри нови попълнения до празни­ците. Той ще гледа мачове във Франция и Португалия, къде­то сините вече имат кон­кретни трансферни цели. Оча­ква се най-късно от следваща­та седмица да започнат да се уреждат сделките с някои от наблюдаваните футболисти.

На „Герена" ще се опитат да завършат селекцията преди Нова година, за да може отбо­рът да е 8 пълен състав, кога­то започне зимната подго­товка. Сините ще се съберат за първа тренировка още пре­ди края на първата седмица от 2012 г. До 8 януари играчи­те трябва да преминат всич­ки медицински прегледи, след което ще стартира и пър­вият зимен лагер.