1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. ЦСКА излиза днес за 20-а поредна победа

ЦСКА излиза днес за 20-а поредна победа

Головата разлика на "червените" е 83:4

ЦСКА излиза днес за 20-а поредна победа

ЦСКА излиза днес срещу Сливнишки герой от 18:00 часа на "Българска армия в търсене на 20-ата си поредна победа във всички турнири.

 

„Червените“ доминират напълно в първенството, а и в турнира за Купата на България, където започнаха своя поход още от квалификациите, пише вестник "Тема спорт".

 

Серията на ЦСКА стартира на 31 май в Борисовата градина при 3:1 над Литекс. 19-те победи дотук (б.а. - една служебна) са постигнати в 3 различни надпревари – „А“ група, Купата на България и Югозападната „В“ група, а головата разлика на отбора е 83:4!

 

А още по-интересното е, че във всяка една от тези срещи централният нападател на тима се е разписвал. До края на годината поредните победи на ЦСКА може да набъбнат до 24 с оглед на съперниците на тима. Днес „червените“ играят срещу втория в класирането Сливнишки герой. Това е единственият отбор освен Витоша (Бистрица), който частично удържа на темпото на „армейците“ (10-1-1). Тимът от Сливница е воден от Венци Рангелов, но в състава има доста кадрови проблеми - юношата на ЦСКА Димитър Маймунков е аут за дълго, а нападателите Мариан Хаджиев (с 11 гола във „В“ група) и Красимир Георгиев имат травми. Въпреки това Хаджиев ще е титуляр днес.

 

На "Българска армия“  ситуацията с контузиите се подобрява. Александър Александров и Ангел Грънчов са напълно възстановени, но въпреки това останаха извън групата за мача със Сливнишки герой. Те ще се завърнат на терена в следващия официален мач на тима на 15 ноември - гостуването на Балкан (Варвара). Извън групата останаха още Иво Иванов, Радой Божилов, Станислав Маламов, който се очаква до 2 седмици също да е готов за игра, и третият вратар Слави Петров.

 

Очаква се треньорът Христо Янев, който не води вчерашното занимание, да заложи на най-доброто в своя състав, като има само една дилема - кой да действа на върха на атаката. В последната среща нападател бе Преслав Йорданов и ако Янев спази ротационния принцип, то сега Костадин Хазуров трябва да поведе атаката. Именно Хазуров е лидер в голмайсторската листа на първенството с 12 точни попадения. След него е таранът на Сливнишки герой Мариан Хаджиев с 11, а Преслав Йорданов има 9.

 

Двубоят днес ще бъде предаван директно по „Канал 3“, а част от приходите за билетите ще бъдат дарени на 33-годишния Андрей Димитров. Той е юноша на ЦСКА, но е с ампутиран крак и набира средства за протеза. „Армейците“ са символичен гост в срещата.

Окончателно: Черно море без Уеслен Жуниор за ЦСКА

Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за домакинството

Загорчич: Искаме победа срещу Черно море

„Момчетата трябва да повярват в себе си“

Ачиари: Знаехме, че ще имаме малко шансове и трябва да ги използваме

Вижте какво каза наставникът на Берое след успеха над Славия

Започна изграждането на най-модерния стадион в България (ВИДЕО)

Първите дейности около строежа на „Армията“ вече са факт

Наш национал: При Илиан Илиев енергията в отбора е различна

„Трябва да изплуваме от тинята“

Караманджуков: Здравето на децата е на първо място

"Спортът е изключително важно нещо"

Иван Колев: Пет пъти излизаме сами срещу вратаря и нищо...

Треньорът на Локо (София) разочарован от изпуснатата победа

Великов: Искахме повече

Треньорът на Хебър недоволен от отменения гол

Заги заби Вуцов на пейката

Вратарят сгреши фатално срещу Левски