1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Венци Рангелов: ЦСКА няма нужда от такава съдийска помощ, много е грозно

Венци Рангелов: ЦСКА няма нужда от такава съдийска помощ, много е грозно

При по-добро съдийство и наше домакинство, можеше да има друг развой, казва главният мениджър на Сливнишки герой

Венци Рангелов: ЦСКА няма нужда от такава съдийска помощ, много е грозно

Главният мениджър на Сливнишки герой Венцислав Рангелов разкритикува съдията Ангел Ангелов след загубата от ЦСКА с 0:2 в дербито между първия и втория в Югозападната „В” група.

„По отношение на мача се получи добър двубой. По отношение на съдийството, сами видяхте, какъв анализ да правим за такова съдийство. Смятам да го оставя без коментар, всички, които са гледали мача, могат да си направят сметка. Последната проява на Диков умората надделя над разума, той отиде, извини се за това влизане, което направи. Това нарушение, за което пледира съдията, той направи чист шпагат и изби топката, а Галчев падна пред крака му. Така бяха отсъжданията на съдията в много ситуации”, коментира Рангелов след загубата пред „Канал 3”.

Сливнишки герой формално бе домакин, но двубоят се игра на „Българска армия” с благотворителна цел – да се съберат средства за лечението на бившия футболист Андрей Димитров, който е ампутиран крак.

„Мачът изигра своята роля смятам. Хората го разбраха, публиката след мача поздрави нашия отбор и нашият отбор адекватно реагира. Това, за което сме тук, изигра роля”, каза Венци Рангелов.

На пресконференцията след мача Рангелов нападна още повече главния съдия.

"По отношение на мача – добър мач с доста емоционални ситуации, което надявам се да е зарадвало феновете на стадиона и тези пред телевизорите. Не бих казал само, че добре се справи съдийската тройка, особено главният съдия. Никога не съм си позволявал така официално да го коментирам, но в случая зная, че очаквате и това може би от мен. Не е необходимо на ЦСКА, защото за мен той е един от най-добрите отбори в групата, резултатите го показват, Отношението на клуба към футболистите им позволи да са безспорен лидер в нашата група и да продължават за Купата на България и не е необходимо тук на техния стадион да се помага по такъв начин. Просто е много грозно отстрани. За чиста дузпа – картон за симулация и 25 фаула около наказателното поле,. За първия гол ако обърнете кадрите назад, в полето на ЦСКА имаше нарушение срещи Денис Николов, оттам топката се центрира в дясната половина и стара гола. Но нищо не можем да направим, аз съм доволен от нашите момчета, от тяхното себераздаването в безпаричието, в което се намира нашия клуб. Имаме и детска школа с между 130 и 150 деца. Зонални шампиони имаме в младшата и старшата възраст, ни е там акцентираме най-вече. Аз лично за себе си съм доволен от играта на моите момчета и мисля, че при едно по-добро съдийство и наше домакинство, нещата можеха да придобият и друг развой", недоволства той.

И обясни как ще се помогне конкретно на Андрей Димитров.

"Около 4 000 зрители е имало, не мога да кажа колко пари са събрани. Различни са цените, аз бях съгласен с всеки детайл, който са предлагали от ЦСКА. Не мога да кажа към момента, това тепърва ще стане ясно. Разходите за мача са между 8 и 10 000 лева, останало ще бъде 50 на 50 разделено и всеки от двата клуба ще отдели средствата за тази кауза, за която сме се събрали. Току-що се видях с Андрей Димитров, момчето, заради което направихме този голям жест да играем на „Българска армия”, Досега не го бях виждал на живо, нито се бяхме чували и тази среща за мен беше много емоционална и вълнуваща. Няколко пъти дикторът спомена призива, който беше отправен. Да кажем, че средствата, които се набират към момента и след днешния ден ще отидат направо към производителя на протезата, която е необходима, за което трябва да благодарим на г-н Захари Захариев, който е вицепрезидент на параолимпийците. След броени дни ще бъде направена проба на протезата, така че очаквам този път тази протеза да стане, защото имало е случаи преди да рабзера за това, когато е закупен една протеза, която не е станал и с намесата на националното радио, г-жа Стоянова, която е водеща на предаването, е успяла да извоюва да бъдат върнати средствата на стойност 10 000 лева. Те са върнати в банковата му сметка и всичко ще бъде прибавено към това. Г-н Захариев се е погрижил по-нататъшната програма да включва доста неща за развитието на Андрей Димитров. Той ще бъдве включен в центъра за подготовка  на параолимпийците и състезателите с увреждания. Изработена му е такава програма и ще му бъде дадена възможност да кандидатства в НСА и този човек ще бъде интегриран към всички нас, така че да бъде пълноценен. Знаете, че той е играл футбол и от това е пострадал. Спортните навици не са му чужди, така че бързо ще навлезе в програмата. Надявам се да има последователи след това, което направихме ние с г-н Марков от ЦСКА. Толкова, надяваме се да имаме последователи".

Късна драма на "Бончук"

Бивш нападател на Левски спаси Марек

Официално: Обявиха съдиите за кръга във Втора лига

Вижте всички наряди

ОБЗОР: Пирин дръпна на върха във Втора лига

Дубълът на ЦСКА върти реми с Янтра пред Томаш, резултати и класиране

Добруджа надви с лекота Славата на "Дружба", Арангелов започна с победа начело на Ловеч

Спортист и Беласица завъртяха реми в Своге

Ще ликува ли дубълът на Ботев в Ловеч

Мачът от Втора лига е днес от 17,00 часа

Етър разпиля Дунав насред Русе

„Болярите“ биха с 4:1, вижте резултати, програма и класиране във Втора лига

ОБЗОР: Дубълът на ЦСКА 1948 удари Марек

Равенства в останалите 2 срещите от Втора лига, резултати и класиране

Монтана с първа загуба във Втора лига

Спартак (Плевен) спечели с 2:1 първия мач от X кръг

Сериозен интерес от елита към един от асовете на Добруджа

Лукас Кардосо е привлякъл интереса на някои елитни тимове

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал