Янев: Показахме една стойностна игра и характер в труден момент

Отборът работи като добре смазана машина и в трудни моменти успяваме да вкараме гол точно когато ни трябва. Не бих казал, че отбор от В група е фаворит срещу отбор, който се бори за промоция в А група

Янев: Показахме една стойностна игра и характер в труден момент

Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев заяви, че е много доволен от представянето на своите футболисти в мача от 13-ия кръг на Югозападната „В” група срещу Сливнишки герой (2:0).

„Показахме една стойностна игра и характер в труден момент. Успяхме да наложим силен натиск от първата секунда, не успяхме да вкараме всичките положения, но това е част от футбола”, коментира Янев на пресконференцията след двубоя, който се игра на „Армията” във връзка с благотворителна кауза, въпреки че Сливнишки герой беше домакин.

„Бяхме се подготвили точно за това, което се случи. Знаехме, че са подготвени тактически добре. До последната минута бяха компактни”, добави наставникът на „червените”. 

И констатира:

„Радва ме, че създаваме доста положения, че отборът работи като добре смазана машина и в трудни моменти успяваме да вкараме гол точно когато ни трябва.”

ЦСКА ще срещне тима на Созопол в четвъртфиналите на турнира за Купата на България, като е домакин. Янев коментира жребия.

„Всички отбори в тази фаза вече са сериозни. Щом са тук, значи са заслужили. Който и да беше съперникът, ще излезем да се надиграваме и ще дадем всичко от себе си. Не бих казал, че отбор от В група е фаворит срещу отбор, който се бори за промоция в А група. Всичко зависи от духа и мотивацията на футболистите.”

На въпрос, свързан със зимната селекция, младият треньор каза:

„Имаме още 4 мача до края на този дял. След това, дори в момента мислим за селекция, но искам всичко да приключи, да видим кои ще са на разположение.”

„Ние си имаме ясен план и цел. Търсим всеки мач да побеждаваме. Трябва да изградим отбор, който да ни даде самочувствие за в бъдеще.”

Във връзка с благотворителната кауза за набиране на средства за Андрей Димитров треньорът коментира:

„Каузата е страхотна. Показахме, че на първо място ние сме хора, също като него. Искахме да му покажем, че не трябва да губи сила на духа. Това е страхотна кауза на г-н Рангелов. Ние се съгласихме на драго сърце да помогнем с каквото можем и му помогнахме, както се видя. ЦСКА трябва да бъде пример.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки